Jeg har en svaghed for min svigermors squashkage, det må jeg indrømme. Denne her kage er så luftig og lækker, at jeg kan blive ved med at spise af den. Skynd dig at tage noget fra, hvis du havde tænkt dig at fryse noget af den, ellers er den hurtigt væk 😃
Jeg har ikke prøvet at fryse den med glasur på, men uden glasur kan den i hvert fald sagtens. Svigermor er god til at lave flere portioner kage til fryseren, så er der altid lige noget at tage op ❤
Squashkagen er god uden noget på, så hvis du skal have den med på udflugt, er den helt perfekt. Den kan også spises med en almindelig kakaoglasur på, lavet af lidt flormelis, usødet kakao og lidt kogende vand. Hvis du skal lave det lidt ekstra fancy, kan du bruge kakaosmørcremen eller cream cheese smørcremen. De kan begge smøres ud over med bagsiden af en ske, eller sprøjtes i fint mønster med sprøjtepose og tyl.
I opskriften står der hasselnødder*, men du kan altså godt bruge mandler*, hvis du har det på lager. Det samme gælder også for olien, så længe det er en smagsneutral olie, er det fint. Det kan f.eks. være rapsolie, solsikkeolie eller vindruekerneolie.
Den oprindelige opskrift har rosiner* i, men hvis du slet ikke kan lide rosiner i bagværk, så kan de undlades. Du kan også prøve den anden variant squashkage, der er her på bloggen. Den er med kokossukker*, og uden rosiner 🙂
Svigermors squashkage
Ingredienser
- 450 g brun farin
- 6 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 0,5 tsk fint salt
- 3 dl vindruekerneolie eller rapsolie
- 400 g hvedemel
- 1,5 dl rosiner
- 60 g hakkede hasselnødder
- 525 g groft revet squash
Sådan gør du
- Pisk brun farin og æg til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt olien.
- Bland nødder og rosiner med ca. 1 tsk af melet, det forhindrer at det klumper sig sammen og falder til bunds i kagen.
- I en anden skål; sigt resten af melet, vaniljesukker, bagepulver, natron og kanel sammen.
- Rør melblandingen op i æggesnapsen, lidt ad gangen, så luften ikke slås ud.
- Tilsæt squash og rør igen forsigtigt.
- Til sidst røres nødder og rosiner op i.
- Smør en stor bradepande (ca 30×40 cm), eller brug bagepapir.
- Fordel dejen i bradepanden og bag ved 185° alm. ovn 45-50 min. Tjek ved at stikke i kagen hvor den er højest med et spyd eller lignende, når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
TIP:
Kagen er god med kakaoglasur eller kakaosmørcreme.