De blev ret gode, meget bedre end jeg havde regnet med, og så i første forsøg. Det var min forventning at jeg bare skulle piske/røre noget sammen til at stille min lækkersult, med ingredienser jeg lige havde i huset, og det gør den jo bare endnu bedre; nem at lave og smager forrygende.
Som sagt havde jeg alle ingredienser i huset; jeg købte engang en lakridsekstrakt, som jeg aldrig fik brugt, da alle opskrifter er med lakridspulver eller granulat. Citroner havde jeg heller ikke, jeg sværger til øko på alt frugt og grønt, og det kan jo desværre ikke holde sig så længe, derfor køber jeg kun citroner, når jeg har planlagt at bruge dem.
Kagen er lidt sej i det, lidt som en Brownie, og det er jo ikke tosset. Herunder er kagen, som den ser ud inden frosting. Med flotte kratere i den sprøde skorpe. Mums.
Nåh, men jeg holdt fast i min ide om lakrids/citron kombi, og fortsatte med at lave frosting; den helt almindelige slags af flormelis/smør, og så med citronsaft i. Farven er som den lyse i “rosen”, den gule har jeg snydt lidt med; jeg tog noget at den færdige smørcreme fra, farvede den med pastafarve, og lagde den side om side med den lyse i en film-pølse og ned i en sprøjtepose.
Lakridsmuffins med citron smørcreme
Ingredienser
- MUFFINS:
- 100 g smør
- 200 g brun farin
- 1 æg
- 1,5 spsk lakridsekstrakt
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- SMØRCREME:
- 250 g smør
- 250 g flormelis
- 2,5 tsk citronsaft
- Gul pastafarve (kan udelades)
Sådan gør du
MUFFINS:
- Smelt smør i gryde og tilsæt brun farin. Lad det koge lidt sammen.
- Afkøl sukkermassen og pisk ægget i.
- Tilsæt lakridsekstrakt og pisk lidt igen.
- Si hvedemel og bagepulver sammen ned i massen.
- Rør godt og fordel i ca. 8 papir muffinforme (fyldes ca. 2/3 op)
- Bag 25-35 min ved 180 g (alm ovn) midt i ovnen. Tiden afhænger af, om formene står frit eller er i silikone/metal form.
SMØRCREME:
- Blødgør smørret og pisk med flormelis og citronsaft.
- Tilsæt evt. pastafarve i ca. 1/4 af smørcremen.
Når kagerne er helt afkølede kan der laves roser af smørcremen. Hvis de ikke er helt afkølede, smelter smørcremen 🙂