Denne her citron smørcreme havde jeg egentlig udviklet til mine lakridsmuffins, men fordi jeg også bruger den i andre sammenhænge, har jeg lagt den ud for sig selv her. Det er en helt almindelig citron smørcreme, lavet af flormelis/smør, og så med citronsaft i.
Farven på cremen er som den lyse del herunder. Den ekstra gule farve laver jeg ved at tage noget at den færdige smørcreme fra, farve den med gul pastafarve. Det lægger jeg så side om side med den lyse i en film-pølse, og ned i en sprøjtepose.
Herunder er billeder af hvordan smørcremen bliver rullet i film, den ene ende af “filmpølsen” klippes af og lægges ned i den endelige sprøjtepose med den valgte tyl. Her en 1M fra Wilton for at lave “rosen”.
Og så er den klar til at sprøjte ud til roser eller hvad man nu har brug for, god fornøjelse ❤
En anden smørcreme, der også er en smule citron i, er en cream cheese frosting. Den er meget populær, og du kan gøre det samme som her, med at indfarve en del af cremen med pastafarve.
Citron smørcreme
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g flormelis
- 2,5 tsk citronsaft
- Gul pastafarve (kan udelades)
Sådan gør du
- Blødgør smørret og pisk med flormelis og citronsaft til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt evt. pastafarve i ca. 1/4 af smørcremen.
Kom smørcremen i pose med ønsket tyl og lav f.eks. roser af smørcremen.