BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Ciabatta flutes

bedre end bagerens

Skrevet af Bente Bager
Ciabatta flutes
indeholder reklamelinks

Jeg er simpelthen nødt til at slå et slag for bagesten af stål*, det er da en fantastisk opfindelse, og jeg vil nødig lave ciabatta flutes uden.

Da jeg for nyligt fyldte år (alderen taler vi ikke om 😆), havde jeg ønsket mig sådan en bagesten. Jeg fik et helt sæt, med bagesten i stål, og 2 aluminiumsplader/-spader til at tage bagværket ind og ud med, og en dejskærer.

Det første jeg gjorde, var at lave disse ciabatta flutes, og de er virkelig bedre end bagerens, eller de forbagte fra supermarkedet. Det tager jo så også ca. 4 timer at lave dem, men der bliver 4 flutes af denne her opskrift, så jeg plejer at komme i resten i fryseren til en dag, jeg ikke har tid.

Jeg bruger min trofaste Ankersrum Assistent*, som aldrig svigter, heller ikke selvom jeg laver store portioner. Der findes mange forskellige maskiner på markedet, og Ankersrum er en af dem, hvor selve skålen kører rundt. Simpelthen fantastisk til gærdeje ❤ Jeg har samlet deres instruktionsvideoer her, hvis du vil se mere til maskinen.

Brug gerne en god og proteinrig mel til denne opskrift, f.eks. Tipo 00, som man også bruger til pizzaer. Alternativt kan du bruge Manitoba mel.

Som du kan læse i opskriften, tilsætter jeg salt EFTER den første hævning. På den måde får gæren lov til at suge væske, og arbejde uforstyrret i starten. Så skal dejen ikke æltes så længe, og bliver mere smidig. Denne process hedder autolyse.

Jeg har tidligere lavet flutes på en varm bageplade, der var vendt om, men bagestål fungerer altså bare bedre. Jeg kommer lidt damp ved også, men jeg har ikke en dampovn, så jeg sprøjter istedet med en vandforstøver 10-15 gange ind i nederste del af ovnen, når flutene er sat ind. Det virker ret godt, og jeg får en lækker, sprød skorpe.

Du kan også lave damp i ovn ved at sætte et lille fad nederst i ovnen, eller tage et par håndfulde granitskærver og komme i en alubakke eller lignende. Når du sætter flutene ind, kan du tilsætte ca. 1 dl vand til fadet eller skærverne og lukke ovnlågen med det samme. Det vil fungere som en sauna, hvor man jo kommer vand på kul for at danne mere damp. Det prøver jeg næste gang 🙂 Ved en af de her metoder skal fadet (og dermed overskydende damp) tages ud efter ca. 5 minutter. Åbn gerne ovnlågen et minuts tid inden flutet er færdigt for at få det sidste damp ud.

Når du plumper dejen ud på bordet og skal til at skære ud, kan du vælge at tilstræbe en kantet facon, som man kan skære i 4 nogenlunde lige stykker, eller opdele de yderste 2 flutes i 3 dele, så man istedet for 4 flutes ender med 2 flutes og 6 boller. Jeg plejer at lade dejen bestemme. Hvis formen er uregulær og jeg gerne vil undgå at trække for meget i den, laver jeg det yderste til boller, de er nemlig super gode til madpakken eller sandwich.

Ciabattaflutes bedre end bagerens

Antal portioner 4-6 flutes
Tilberedelsestid: 4 timer minutter

Ingredienser

  • 650 g Tipo 00 mel (også kaldet pizzamel)
  • 5 dl vand, lillefingervarmt
  • 1/4 pk. frisk gær (12-13 g)
  • 12 g salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mel og rør godt igennem.
  3. Sæt dejen til hævning med plastfolie henover skålen, 40-45 min.
  4. Tilsæt salt og ælt dejen godt igennem til den bliver elastisk og smidig. Den må ikke gå fra hinanden og lave store huller, når man tager et lille stykke dej og trækker i. Det tager ca. 12-15 min. at røre dejen smidig, så hav lidt tålmodighed ❤
  5. Skyl en stor skål med vand uden at tørre den af, så der sidder lidt vand op ad siderne og i bunden.
  6. Hæld dejen op i skålen og gør dine hænder våde. Hav evt. en lille skål med vand stående ved siden af, så du hurtigt kan gøre hænderne våde.
  7. Men våde hænder, træk da op i dejen i den ene side af skålen og fold den over til den anden side. Dejen burde være så smidig, at den ikke går fra hinanden. Jeg plejer at trække op i den side, der vender væk fra mig, og trække over til den side der er tættest på mig.
  8. Vend skålen 90 grader, træk igen dejen indover sig selv, fortsæt til alle 4 sider er vendt indover. Så ser det ca. sådan her ud:
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  9. Lad dejen hæve igen, ca. 35-45 min. med film henover, til dejen er hævet til det dobbelte.
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  10. Vend igen dejen ind over sig selv fra 4 sider, husk de våde hænder 😉
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  11. Stil igen til hævning til dobbelt størrelse og gentag endnu 2 gange, så dejen bliver vendt og sat til hævning 4 gange ialt.
  12. OBS: Tænd ovnen på 250° ca. en time før dejen har hævet sidste gang, med bagestålet liggende på en rist midt i ovnen. Hvis du ikke har et bagestål, så brug en omvendt bageplade istedet.
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  13. Til sidst kommer der en del bobler i dejen, det er kun et godt tegn.
  14. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og drys lidt mel henover også.
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  15. Gør klumpen let kantet, uden at slå luften ud, og skær med dejskærer eller kniv, til flutes eller boller. Eller en kombination, hvis de yderste bliver for små, så kan de skæres i 3-4 mindre boller. Der kan laves 4 store flutes eller 5-6 mindre og smallere flutes, alt efter hvad man skal bruge dem til. Jeg kan godt lide mine store.
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  16. Løft dem forsigtigt over på en alu kombiplade (eller omvendt bageplade) med bagepapir. Det gøres med et let tag med 4 fingre ind under dejen i enderne, tomlen henover dejen til at styre, og så hurtigt over på bagepapiret. Det kan være nødvendigt at presse flutet lidt sammen når man løfter det, det kan man rette lidt ud på bagepapiret.
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  17. De skal ikke hæve yderligere, men skal i den brandvarme ovn med det samme. Flyt bagepapiret med flutes ind i ovnen på bagestålet, sprøjt nogle gange med en forstøver, eller hæld vand i et fad i bunden af ovnen, Luk ovnen med det samme, så dampen kan arbejde. Efter ca. 5 min. åbn ovnen, så dampen kan komme ud igen, og fjern fad med vand, hvis du brugte det.
  18. Bages ialt ved 250° ca. 7-10 minutter efter størrelse, til de er flot gyldne. Det overskydende mel kan let børstes af. Afkøl på rist.
    ciabattaflutes bedre end bagerens
  19. Sådan kan det se ud, hvis man laver nogle af dem til boller, perfekte til en sandwich på farten, ret populært her hos teenageren 😉
    ciabattaflutes bedre end bagerens
    God bagelyst ❤
Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Æblekage

Æblekage

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR