Uh, de er lækre, med marcipan og rigtig chokolade istedet for kakao. Det er ikke for ingenting, at jeg har kaldt dem for verdens bedste chokolademuffins. Jeg er nu også rigtig glad for de almindelige chokolade muffins, der minder lidt om dem fra McDonalds, men disse her… Prøv dem, og du vil ikke fortryde det!
De løsnes let fra formen, ikke noget der sidder fast, de er sprøde i kanten, men lækre bløde indeni. Cremen på toppen kan undværes, den her muffin er fantastisk i sig selv, og se lige de flotte krakeleringer herunder ❤ Cremen kan også erstattes af f.eks. nutella smørcreme. Den kan lave en skarpere form, hvor denne creme er mere “blød” i formen. Hvis det giver mening… 🙂
Verdens bedste chokolademuffins
Ingredienser
- MUFFINS:
- 115 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 3 æg
- 190 g sukker
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 190 g ren, rå marcipan
- 3 dl hvedemel
- 3/4 tsk bagepulver
- Lidt flydende fedtstof til formene
- NOUGAT CREME:
- 150 g nougat
- 2,5 dl piskefløde
- 1,5 tsk instant kaffe (kan udelades)
- 10 g pistacienødder (kan udelades)
Sådan gør du
MUFFINS:
- Smelt smør og grofthakket chokolade sammen ved svag varme og lad det køle ned mens resten laves.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker med elpisker til det bliver lyst og skummende, gerne 3-4 minutter.
- Riv marcipanen groft og pisk det i blandingen til det er godt fordelt.
- Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i blandingen.
- Vend til sidst chokoladesmør i.
- Pensl 12 muffinforme med smeltet smør eller oliemargarine og fordel dejen i formene. Bages ved 175° ca. 25-28 min. Hold godt øje med dem de sidste 5 minutter, så de ikke får for lidt eller for meget. Prik i dem med et spyd eller lign, når der ikke hænger ubagt dej ved, er de færdige.
NOUGATCREME:
- Smelt nougat ved svag varme i en lille gryde.
- Hæld fløden og instant kaffepulver i og kog det igennem mens der røres i det hele tiden. Det må ikke brænde på. Nougaten skal være helt smeltet.
- Sæt til afkøling med film over, der dækker helt ned på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens. Når cremen er helt afkølet, kan den piskes til en creme, der kan sprøjtes på de kolde muffins. Cremen kan være meget tynd i starten, men det skal nok blive til creme. Pas dog på med at over-piske cremen, så skiller den.
- Sprøjt cremen med stjernetyl og pynt evt. med pistacienødder