Denne vaniljecreme bruger jeg især til fastelavnsboller eller lagkager hvor jeg skal bruge creme eller konditorcreme. Til konditorcremen vender jeg faktisk bare noget flødeskum i den kolde vaniljecreme indtil jeg synes at konsistensen og smagen passer.
Opskriften fra vaniljecremen har jeg fået af min søster for længe siden, da jeg fik hendes opskrift på gammeldags fastelavnsboller. Der er jo ingen, der siger, den kun kan bruges til det, og det er en rigtig god all-round cremeopskrift.
Jeg varierer dog mængden af majsstivelse, alt efter hvad jeg skal bruge den til. Hvis cremen skal indeni fastelavnsboller og bages med, bruger jeg en spiseske med top på, det svarer nok til ca. 1,5 spsk. Omvendt, hvis jeg bare skal bruge en vaniljecreme til lagkage eller konditorcreme, bruger jeg en normal spsk, altså uden ekstra top på. På den måde bliver cremen ikke helt så stiv. Det er smart når cremen skal blive indeni en bolle under bagning, men ikke så smart når den skal røres sammen med flødeskum 😉
Vaniljecreme
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 stor spsk majsstivelse (med top)
- 2,5 dl mælk
- Korn fra en lille vaniljestang (eller 0,5 stor)
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i en lille gryde
- Pisk majsstivelse og mælk i, og kog op under konstant piskning indtil cremen stivner
- Smag til med vaniljekorn, vaniljepasta eller lignende og sæt til afkøling