En nem og lækker ret, der er god til hverdag, men også når der kommer gæster. Den kan spises som den er, eller med mere eller mindre tilbehør, som f.eks. et godt brød, ris, eller en frisk salat.
I opskriften bruger jeg mælk og fløde, og det kan erstattes med madlavningsfløde, hvis man har det på lager og synes, det er lettere.
Forholdet i opskriften er kun vejledende. Hvis der f.eks. er 125 g bacon i pakken, eller hvis mørbraden er stor, så bruger jeg altså det hele alligevel, måske tilsætter jeg lidt ekstra fløde, hvis jeg synes der er for meget kød, men ellers ændrer jeg ikke noget.
Jeg plejer at bruge brun champignon til denne ret, men de kan erstattes af andre svampe.
Svinemørbrad i godt selskab
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad
- 100 g bacon i strimler
- 1-2 tsk paprika
- 200 g champignon
- 2 tomater, delt i både
- 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 1 lille glas oliven uden sten, ca 110 g drænet vægt
- 2 dl mælk
- 2 dl piskefløde
- 1 stor ds. tomatpure (ca. 3 spsk)
- Lidt smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær senerne fra på mørbraden.
- Skær den i skiver på ca. 2 cm. Hvis de skæres på skrå, virker de større.
- Drys med paprika, salt og peber og brun skiverne på en pande i lidt fedtstof.
- Når de er brunet godt på begge sider, lægges de til side.
- Steg derefter bacon, og tilsæt rød peber, svampe, oliven (uden lage), tomatbåde, mælk, fløde, tomatpure og rør forsigtigt sammen.
- Tilsæt mørbraden og lad det hele simre 10-15 minutter ved svag varme.
- Smag til med salt og peber