En sommerkage med friske bær er lige til at holde til her i varmen. Den har en svampet bund, luftig marengs med nødder, en let syrlig creme ovenpå, og masser af bær.
Det skønne er, at du kan bruge lige præcis de bær eller frugter, du har lyst til. Til denne brugte jeg de sidste jordbær fra haven, og lidt mynte, der vokser som ukrudt for tiden. Jeg skulle egentlig bare købe blåbær, så havde jeg resten 😅
Hvis jeg skal have den med på arbejde, laver jeg en dobbelt portion, så passer det til en bradepande på 30×40 cm. Selve kagen laver jeg dagen før, så den er færdigbagt med marengs og nødder. Inden jeg tager på arbejde, pisker jeg fløden og renser de bær, der skal ovenpå. Lige inden servering er det hurtigt at blande flødeskum med creme fraiche, fordele det på den afkølede kage, og drysse de rengjorte bær henover.
På ingen tid har du en sommerkage, der er fantastisk lækker, og ligner en million 😍
Ingen regler 😉
Du kan bruge bær eller frugter, alene eller blandet. Prøv f.eks. med vindruer, brombær, hindbær, ananas, kiwi, ribs, melon, jordbær eller blåbær. Eller hvad med den mere eksotiske dragefrugt, der i smag minder lidt om kiwi? Mulighederne er mange. Du kan blande farverne, som jeg har gjort her, eller opdele i striber eller andet mønster. Så kan gæsterne selv vælge.
Dannebrog er selvfølgelig også en oplagt mulighed som kage til landskampen, hvis kagen er bagt i aflangt fad, med jordbær og hvide marengskys ❤🤍
Og nu er der ingen regler for at en sommerkage kun kan spises om sommeren, så bare giv den gas om vinteren også, med hvad du kan finde af frisk eller konserveret frugt og bær.
En anden sommerdessert, du måske kunne være interesseret i, er de skønne, belgiske vafler, der også kan nydes med friske bær 😋
Sommerkage med friske bær
Ingredienser
- KAGEN:
- 125 g smør
- 100 g sukker
- 2 past. æggeblommer
- 1 dl mælk
- 75 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- MARENGS:
- 2 past. æggehvider
- 150 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- Ca. 75 g hasselnødder
- FLØDECREME:
- 2 dl piskefløde
- 1,5 dl creme fraiche 9-18%
- Pynt med årstidens frugter og bær
Sådan gør du
KAGEN:
- Blødgør smørret og rør det godt sammen med sukkeret
- Rør æggeblommerne i
- Tilsæt mælk og rør godt (det kan godt tage lidt tid at blande, men tro på det, det kan godt lade sig gøre)
- Sigt mel og bagepulver i og rør igen til dejen er samlet
- Hæld dejen i en springform med diameter 28 cm, eller fad ca. str. 20×30 cm, og sæt til side mens marengsen laves
MARENGS:
- Pisk hviderne stive
- Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk til massen er ensartet
- Fordel forsigtigt marengsen ud over den ubagte dej i formen, og strø groft hakkede nødder henover
- Bag kagen med marengs ca. 25 min. ved 200° over/undervarme. Efter ca. 20 min.; læg da sølvpapir henover kagen i ovnen, så nødderne ikke bliver for mørke
- Efter bagning, lad da kagen køle helt ned (det er normalt at marengsen krakelerer og falder lidt sammen, bare rolig)
- Frigør kanten med en kniv eller lign. og tag springformens ring af. Frigør kagen i bunden forsigtigt, og løft over på en fad, hvis ikke du vil bruge springformen som fad.
(Hvis du bruger et andet fad, kan du servere direkte uden at frigøre og flytte kagen)
CREME OG PYNT:
- Pisk fløden og vend sammen med creme fraiche
- Rengør bær eller frugter, og skær evt. i passende stykker
- Fordel creme og bær henover, og server gerne med det samme