Quinoagrød med kanelsukrin smager og ligner ret meget som risengrød med kanelsukker, så hvis du eller en af dine nærmeste ikke kan tåle mælk, ris eller sukker, er dette et godt alternativ.
Quinoafrøet er efterhånden kendt som “super food” med højt indhold af protein, kostfibre, jern og meget mere.
Vi plejer at få risengrød nogle gange om året, så det er ikke fordi vi får det så tit. Og det er nok meget godt, for min mave kan ikke tåle det.
Det er lidt mærkeligt, for jeg kan godt tåle ris og mælk, og også koldskål, men når jeg får risengrød laver min mave små kramper, og det er ret ubehageligt. -Og hvorfor kan jeg godt spise risalamande uden problemer? Det giver ikke mening…
Det er selvfølgelig ikke alt, jeg skal kunne forstå, og det behøver jeg heller ikke. Nu kan jeg lave min egen grød når familien vil have risengrød, og helt undgå mavekneb 😉
Det med sukrin på toppen er bare, fordi jeg prøver at undgå sukker for tiden. Ja, jeg ved det godt; lidt dumt når jeg har en bageblog, men det søde har taget lidt overhånd gennem længere tid, så jeg tager lige en sukkerpause 😄
Quinoagrød med kanelsukrin
Ingredienser
- 1 dl hvid Quinoa (ca. 75 g)
- 2 dl vand
- 3 dl mandelmælk
- 1 tsk sukrin
- 1 nip salt
- KANELSUKRIN:
- 1-2 spsk Sukrin Gold
- Lidt kanel
Sådan gør du
- Skyl Quinoa frøene i koldt vand og lad dem dryppe af
- Kog Quinoa med vand ca. 10 min.
- Tilsæt mandelmælk og kog igen 10 min.
- Smag til med Sukrin og et nip salt
- Bland Sukrin Gold med lidt kanel og server til grøden sammen med en smørklat