BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Pære crumble med havregryn

Skrevet af Bente Bager
Pære crumble med havregryn

Jeg er stor fan af pære crumble, ja eller enhver anden slags crumble i virkeligheden 😋 Det tager ikke mange minutter at gøre klar, og så bare i ovnen. Den skal heller ikke køle helt ned, for det er bedst at servere den lun. Og gerne med iskold flødeskum, en god vaniljeis, eller creme fraiche. Creme fraichen kan du smage til med vaniljesukker. På den måde er den ikke helt så “skarp”, men giver stadig et syrligt modspil til den søde pære crumble.

En crumble kan være lidt svære at pynte festligt, især når den er lun, så går det jo ikke med hakket chokolade 😉 Her har jeg brugt mandelflager, men alle nødder kan være dekorative, og selvfølgelig bær, der giver en god farve. Det er jo oplagt at pynte med bær, hvis der er bær indeni.

Crumble kan du ikke lave for meget af 😃 Hvis dine gæster mod forventning ikke “spiser op”, kan denne sagtens varmes nogle sekunder i mikro’en dagen efter. Det er slet ikke tosset 😉

Jeg har endnu ikke prøvet at bruge pærer fra dåse, men jeg er sikker på, det vil fungere fint. På den måde kan du jo spare tid på at skrælle pærer, og du er ikke afhængig af årstiden. Dåser med syltede pærer fås jo i supermarkedet hele året 🙂

Crumble kager er populære

Pære crumble er ikke en nyhed. Under 2. verdenskrig blev crumble kager populære i Storbritannien pga. rationering. Der var mangel på de ingredienser, der bruges til kringle, og for at spare yderligere på mel mv, begyndte husmødrene at udskifte noget af melet med enten havregryn eller brødkrummer.

Her i Danmark er de ret udbredte og populære, for de er hurtigt lavet og kan varieres i det uendelige. Udskift evt. pærerne med rabarber, bær eller anden frugt. Brug kanel i stedet for vaniljen, eller bland lidt marcipan i. Kombinér på kryds og tværs, og find din egen favorit ❤

Pære crumble med havregryn

Pære crumble med havregryn

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4-6 modne pærer (ca. 600 g skrællet vægt)
  • 2-3 spsk rørsukker
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g hakkede mandler eller mandelflager til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 g varmluft (eller 200 g alm. ovn)
  2. Smelt smørret, og lad det afkøle en smule
  3. Skær imens pærerne i store både, og befri med for kernehus, blomst og skræl
  4. Skær de rene pærestykker i tern, størrelse ca. 1-2 cm, alt efter hvor grov den skal være
  5. Læg ternene i et fad (du behøver ikke at smøre), og fordel rørsukker jævnt henover
  6. Sæt fadet i ovnen, og forbag pærerne 10-15 minutter
  7. Bland imens sukker, mel og havregryn, og saml det til sidst med smørret, lidt ad gangen. Dejen vil smuldre, og kaldes derfor også  smuldredej
  8. Fordel dejen ud over de forbagte pærer så jævnt som muligt
  9. Dekorer evt. med hakkede mandler eller mandelflager
  10. Bag pære crumblen færdig ca. 25 minutter til den er let gylden

Serveres lun med iskold piskefløde, vaniljeis eller creme fraiche smagt til med lidt vaniljesukker

Del296Pin74
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Quinoagroed

Quinoagrød med kanelsukrin

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

Portobello salat med asparges, parmesan og blåbær

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

amerikanske cookies boller brownie brun farin brød bær chokolade chokoladekage dessert Fastelavn fløde frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag glasur gær hasselnødder havregryn hindbær hvedebolle jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins mælk nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR