Makronsnitter med solbærmarmelade kunne ligeså godt hedde makronsnitter med brombær, hindbær, eller hvad du lige har af marmelade i huset. De fleste varianter vil helt sikkert smage godt i en makronsnitte. Solbær har en meget kraftig smag, og passer rigtig godt til den søde makron.
Da jeg var barn, var der altid makronsnitter i vinduet hos bageren, men jeg synes ikke, det er så udbredt længere. Jeg har set dem i supermarkeder, hvor de er pakket á 4 stk., og det er altså ikke det samme. Kanterne er ofte tørre og kedelige, og fyldet kun placeret i midten. Her er der fyld til kanten hele vejen rundt 😋
Med denne opskrift bestemmer du jo også selv, hvor store stykkerne skal være. På billedet øverst har jeg lavet dem små, så de passer til kagetapas. Herunder er de “normale” i størrelse, der er ingen regler ❤
Hvis du skal lave rigtig mange snitter, så kan du lave dobbelt portion, og i stedet lave den i en stor bradepande.
Det er en smagssag, om du skærer kanterne rene først eller beholder det “rustikke” look. Jeg kan godt lide afskårede kanter, så makronsnitten er flot hele vejen rundt, og så kan jeg jo også prøvesmage, om de nu også ER gode 😆 Jeg burde jo egentlig gemme kanterne, og komme dem i romkugler, men det ER altså svært at holde sig fra dem…
Har du prøvet at lave makronmuffins? Hvis ikke, er de vanedannende gode, og nemme at have med på tur. Måske en anden dag, når du trænger til muffins?
Makronsnitter med solbærmarmelade
Ingredienser
- BUND:
- 225 g hvedemel
- 125 g rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- 125 g fast, koldt smør
- 2 æggeblommer (gem hviderne)
- FYLD:
- Ca. 120 g solbærmarmelade
- 75 g hakket chokolade (mælk eller mørk)
- TOP:
- 2 æggehvider
- 250 g flormelis
- 100 g revet marcipan
Sådan gør du
- Beklæd en bageform/fad (ca. 22×35 cm) med bagepapir og tænd ovnen på 200°
BUND:
- Bland mel, rørsukker og bagepulver
- Skær smørret i tern og fordel det i melblandingen. Enten i hånden eller i en foodprocessor. Det kommer til at ligne revet ost.
- Fordel æggeblommerne i blandingen og fordel den jævnt i fadet.
- Forbag bunden ca. 15 min.
FYLD:
- Fordel marmeladen i et jævnt lag og derefter den hakkede chokolade
TOP:
- Rør æggehvider, marcipan og flormelis sammen
- Fordel blandingen henover, gøres lettest ved at placere små klatter over det hele, og så forsigtigt udjævne det. Hvis du presser for hårdt ned i, vil chokoladen og marmeladen blive trukket med rundt, og det er ikke så pænt.
- Bag nu igen kagen, denne gang ca. 18-20 min.
- Lad den køle helt ned inden du skærer snitter.
TIP: Dobbelt portion passer til en stor bradepande