BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Kringle med marcipan og rosiner

Søren Ryges kringle i luksusversion

Skrevet af Bente Bager
Søren Ryges kringle i luksusudgave. Kringle med marcipan og rosiner

Kan du huske da Søren Ryges kringle blev landskendt? Det var egentlig ikke Søren, der lavede den, men kogekonen Anne Margrethe fra Hirtshals. Da Søren smagte hendes kringle, blev han så begejstret, at han udnævnte den til verdens bedste kringle. Han fik opskriften af Anne Margrethe, og han lærte at lave den selv. I dag anses den for at være Danmarks bedste kringle.

Den er også god, hvis man godt kan lide kanel og kardemomme i kringle. Der er jeg så ikke den store fan, må jeg indrømme. Måske fordi jeg ikke tilhører samme generation som hverken Anne Margrethe eller Søren Ryge? Jeg prøvede kringlen ligesom alle andre bageglade, da programmet kørte på DR, og selve dejen synes jeg er god.

Fremgangsmåden til denne kringle er taget lidt efter Søren Ryges kringle, men fordi jeg ikke er så pjattet med det originale fyld, blev det hurtigt lavet om 🙂 Selve dejen har jeg også modificeret så meget, at jeg var nødt til at skrive det rent. Den originale er f.eks. med fast margarine, og det er dømt helt ude i mit køkken 😆

Kringlen kan laves halv-åben eller lukket, formet som krans, kringle eller stang. Denne gang har jeg lavet den lukket, og formet som stang, det er lettest at skære af, men det gør du jo bare som du har lyst til 😅

Den originale opskrift på Sørens Ryges kringle / Anne Margrethes kringle, finder du på DR her.

Hvis du synes, det er for besværligt med sådan en kringle, så kan jeg anbefale at du prøver den hurtiglavede æblestang. Den er super let at lave, og er med bagepulver istedet for gær. Det er ikke altid, jeg har gær på lager, så den opskrift har reddet min trang til kringle flere gange 😋

Kringle med marcipan og rosiner

Antal portioner 3 store stænger

Ingredienser

  • DEJ:
  • 50 g frisk gær
  • 2 dl lunkent vand, lillefingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg
  • 325 g hårdt smør
  • 500-600 g hvedemel
  • FYLD:
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g marcipan
  • 150 g rosiner
  • PENSLING:
  • 1 æg
  • 50 g perlesukker
  • 50 g mandler

Sådan gør du

DEJ:

  1. Smulr gær ned i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, æg og smør hakket i mindre tern.
  2. Sæt dejen til hævning ca. 30 minutter.
  3. Når det bobler i skålen, tilsæt da 500 g mel og ælt dejen godt igennem til den bliver blød og elastisk. Det er muligt, der skal mere mel i, men brug så lidt som muligt, gerne omkring de 500 g.
  4. Sæt dejen til hævning 1 time.
  5. Hæld dejen ud på et melstrøget bord, kom lidt mel ovenpå dejen, og rul ud til en plade på ca. 45×55 cm. Drys med mere mel hvis dejen klistrer.
  6. Opdel dejen i 3 på den lange led.

FYLD OG SAMMENLÆGNING:

  1. Varm smør, sukker og vaniljesukker i en gryde til det bliver en tyk masse. Lad det køle en smule.
  2. Riv imens marcipan på et groft rivejern og find rosinerne frem.
  3. Fordel den lune sukkermasse på de 3 stænger og derefter marcipan og rosiner.
    kringle med marcipan og rosiner
    kringle med marcipan og rosiner
  4. Fold enderne ind og luk kringlen ved at folde siderne op. Klem dejen lidt sammen så det ikke falder fra hinanden. På det her tidspunkt er kringlen ikke særlig pæn, men det skal nok blive godt 🙂
  5. Læg stængerne over på en bageplade og fold evt. lidt bagepapir til at lægge imellem kringlerne, hvis du bager dem alle på én gang.
    kringle med marcipan og rosiner
  6. Sæt stængerne til hævning ca. 30 min. mens ovnen varmer op til 225°. Tag imens ægget til pensling ud, så det kan blive tempereret.

PENSLING:

  1. Slå ægget ud og pisk godt med en gaffel, tilsæt evt. 1 spsk vand hvis det hænger for meget sammen.
  2. Pensl forsigtigt kringlen med æg. Det er meget vigtigt, ægget er tempereret, så kringlen ikke falder sammen.
    kringle med marcipan og rosiner
    Drys med perlesukker og hakkede mandler og sæt i forvarmet ovn på 225°, skru derefter ned på 220° og bag 16-20 min.
    kringle med marcipan og rosiner
    Den bliver flot gyldenbrun ved bagning, serveres lun til en god kop kaffe eller te 😋
    Velbekomme ❤
Del296Pin67
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Makronmuffins

Makronmuffins

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR