Om det er til madpakken eller som snack, så er det bare lækkert med hjemmelavet knækbrød. Det kan skæres i form eller bare som firkanter, det er helt op til dig. Vores datter var glad for hjerteformede knækbrød da hun var lille, i dag skal de helst være firkantede 🙂
5-kornsblanding kan erstattes af sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner, 1 dl af hver. Eller hvad der lige er på lager 😉
Når jeg har Hvid Hvede eller anden fuldkornshvedemel på lager, bruger jeg det for at få lidt fibre i, men almindeligt hvedemel fungerer helt fint.
Det smager rigtig godt bare som det er, men du kan selvfølgelig også bruge det til tapas i selskab med ost og frugt
Knækbrød
Ingredienser
- 4 dl 5-kornsblanding
- 1 dl havregryn
- 3,5 dl hvedemel eller Hvid Hvede
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 2 dl vand
- 1,25 dl rapsolie
Sådan gør du
- Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
- Tilsæt vand og olie, dejen er klistret
- Læg en del dej på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir henover, og pres dejen ud med fingrene. Det er let at fordele, og man får ikke dej på fingrene imens.
- Fjern det øverste lag papir og rids formen med en skarp kniv*, pizzahjul eller udstikker. Vær opmærksom på, at det kan være svært at lave en skarp kant, hvor der er en græskarkerne. Der er det en god ide at dele med en kniv. Overskydende dej (f.eks. kanter, der skæres rene) kan fjernes og blandes med det resterende dej, der skal på næste plade.
- Bag i ovnen 15-20 min. ved 200° til kanterne er gyldne.
TIP: Der kan forberedes flere plader knækbrød, mens der er en plade i ovnen. De skal da bare glides over på en plade og i ovnen.