BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Gammeldags æblekage med makroner

Skrevet af Bente Bager
gammeldags æblekage - bentebager.dk

Sådan en god, gammeldags æblekage med makroner bringer minderne frem. De fører mig tilbage til den fynske sensommer, med æbler fra haven, som min mor tryllede om til æblekager i alle afskygninger, herunder også gammeldags æblekage.

Lige præcis denne æblekage blev lavet en del gange, både af min mor og mine mostre. Og jeg forstår godt hvorfor, det er jo en suveræn klassiker, der aldrig går af mode. Min ene moster havde endda æbleformede desserttallerkner i glas, der altid kom på bordet, når hun serverede æblekage. Som barn er det en sjov detalje, man husker 😄

Gammeldags æblekage er nem at lave, kan laves i god tid, og når gæsterne kommer, skal der kun piskes lidt fløde, så er der serveret 😉 Du kan med fordel lave den dagen før, så kan den stå og trække. Så længe der ikke er flødeskum ovenpå, kan du lade den trække ved stuetemperatur. Hvis der er noget tilbage, så smager den også ganske fint efter en dag ekstra i køleskabet 😉

Jeg har længe bare lavet den “mit gefúhl”, som jeg nu har lært det hjemmefra, og først for nyligt skrevet ned, hvor meget jeg egentlig bruger af æbler, rasp og makroner. Hvis du ikke har en vaniljestang på lager, så brug istedet et par teskefulde vaniljesukker, det skal nok blive godt alligevel.

Servering

Jeg plejer at bruge en stor glasskål til æblekagen, hvor alle lagene er synlige gennem glasset. Det ser nu også rigtig flot ud i portionsanrettede dessertglas. På den måde kan en gammeldags æblekage sagtens indgå som en del af en kagetapas-bord. Hvis du laver små portioner til tapas, kan du nøjes med 1-2 lag af hver del. Når du pynter med flødeskum, er det flot at bruge en stjernetylle, hvor du laver en “dut” eller lille roset. Alt efter portionens størrelse 😉❤

Sidst jeg lavede æblekage til tapas, lavede jeg 1,5 portion æblegrød, og 1 portion rasp, og der blev til 24 stk. af disse:

Jeg lavede dem dagen før (uden fløde), så de fik lov til at trække ved stuetemperatur. Lige inden servering pyntede jeg med friskpisket fløde, og lidt knuste makroner ovenpå.

Gammeldags æblekage med makroner

Ingredienser

  • ÆBLEGRØD:
  • 1 kg æbler
  • 2 dl vand
  • 75-80 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • MAKRONRASP:
  • 100 g rasp
  • 15-20 g smør
  • 40 g sukker
  • 250 g makroner
  • DESUDEN:
  • 1/2 liter piskefløde

Sådan gør du

ÆBLEGRØD:

  1. Skræl æblerne og befri dem for kernehus
  2. Skær æblerne i tern
  3. Kom vand og æbletern i en stor gryde
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  5. Fordel kornene i lidt af sukkeret, og kom både sukker, korn og vaniljestang ned til æblerne
  6. Lad det hele koge sammen indtil æblerne er møre
  7. Tag grøden af varmen, og lad den køle ned

MAKRONRASP:

  1. Smelt smør på en pande og rist raspen få minutter sammen med sukkeret ved konstant omrøring
  2. Lad raspen køle ned på en bageplade beklædt med bagepapir
  3. Knus makronerne mellem-groft, og bland sammen med raspblandingen

LÆG KAGEN SAMMEN:

  1. Start med et lag æblemos på ca. 1-1,5 cm, fordel det jævnt med bagsiden af en ske
  2. Drys et lag med makronrasp, en smule lavere i højde, men ikke meget
  3. Fortsæt indtil der ikke er mere, slut af med et lag rasp
  4. Lad kagen trække, gerne nogle timer
  5. Pisk fløden stiv og dekorer kagen inden servering

TIP:
Kan opbevares ved stuetemperatur uden flødeskum. Opbevares på køl når kagen er pyntet med flødeskum

Del296Pin72
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Luftige-og-veganske-boller

Luftige og veganske boller

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR