Denne kage fik vi tit hos farmor da jeg var barn. Kagen var på bordet hver gang, skåret i aflange smalle stykker og med helt hvid glasur.
Og jeg kan godt forstå det, for den er lavet med helt almindelige ingredienser, som farmor altid har haft på lager. Kagen er rørt sammen og bagt på ca. 1 time, så lidt glasur, evt. krymmel og glimmer, hvis der skal være lidt farve på, og så har man en rigtig fin kage.
Man kender det jo godt, det der med at folk spørger et par timer før, om man er hjemme senere på dagen. Man vil gerne nå at rydde op, handle, og nårh ja, bage kage selvfølgelig. Her kan man nå det hele; bage kage, rydde op mens den er i ovnen, og handle mens den køler af. Smart, ikk?
Det er vigtigt, den får lov at køle ned, ellers smuldrer den lidt, men der kan et køleskab jo være behjælpeligt. Uanset temperatur smager den nu fantastisk 🙂
Når man laver glasuren, han man vælge at bruge koldt vand, så størkner det ikke så hurtigt, og man kan nå at få krymmel mv til at hænge fast. Hvis man har lidt travlt, og skal have glasuren til at størkne hurtigt, så kan man bruge varmt vand i glasuren (kogt og let afkølet).
Når jeg bager med ungerne, skal der altid lidt krymmel på, jeg foretrækker dog den helt hvide glasur som den er 🙂
Farmors chokoladekage
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- 50 g kakaopulver, usødet
- 3 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
- 350 g sukker
- 250 g smør
- 3 æg
- 2 dl kogende vand
- GLASUR:
- 220-250 g flormelis
- Koldt eller varmt vand til glasur
Sådan gør du
- Smelt smørret og kog vandet
- Sigt mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen
- Bland sukkeret i.
- Bland æggene og smeltet smør i og rør godt.
- Kom til sidst det kogende vand i. Dejen bliver ret flydende.
- Hæld dejen i et stort fad eller lille bradepande og bag ca. 35 min. ved 175° (alm. ovn)
- Afkøl kagen.
- Bland glasuren af flormelis og enten koldt eller varmt vand, fordel på den afkølede kage og pynt evt. med krymmel/spiseligt glimmer.