BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Farmors chokoladekage

Skrevet af Bente Bager
Farmors chokoladekage

Denne kage fik vi tit hos farmor da jeg var barn. Kagen var på bordet hver gang, skåret i aflange smalle stykker og med helt hvid glasur.

Og jeg kan godt forstå det, for den er lavet med helt almindelige ingredienser, som farmor altid har haft på lager. Kagen er rørt sammen og bagt på ca. 1 time, så lidt glasur, evt. krymmel og glimmer, hvis der skal være lidt farve på, og så har man en rigtig fin kage.

Man kender det jo godt, det der med at folk spørger et par timer før, om man er hjemme senere på dagen. Man vil gerne nå at rydde op, handle, og nårh ja, bage kage selvfølgelig. Her kan man nå det hele; bage kage, rydde op mens den er i ovnen, og handle mens den køler af. Smart, ikk?

Det er vigtigt, den får lov at køle ned, ellers smuldrer den lidt, men der kan et køleskab jo være behjælpeligt. Uanset temperatur smager den nu fantastisk 🙂

Når man laver glasuren, han man vælge at bruge koldt vand, så størkner det ikke så hurtigt, og man kan nå at få krymmel mv til at hænge fast. Hvis man har lidt travlt, og skal have glasuren til at størkne hurtigt, så kan man bruge varmt vand i glasuren (kogt og let afkølet).

Når jeg bager med ungerne, skal der altid lidt krymmel på, jeg foretrækker dog den helt hvide glasur som den er 🙂

Farmors chokoladekage

Antal portioner 20-25 stykker

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver, usødet
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 350 g sukker
  • 250 g smør
  • 3 æg
  • 2 dl kogende vand
  • GLASUR:
  • 220-250 g flormelis
  • Koldt eller varmt vand til glasur

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og kog vandet
  2. Sigt mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen
  3. Bland sukkeret i.
  4. Bland æggene og smeltet smør i og rør godt.
  5. Kom til sidst det kogende vand i. Dejen bliver ret flydende.
  6. Hæld dejen i et stort fad eller lille bradepande og bag ca. 35 min. ved 175° (alm. ovn)
  7. Afkøl kagen. 
  8. Bland glasuren af flormelis og enten koldt eller varmt vand, fordel på den afkølede kage og pynt evt. med krymmel/spiseligt glimmer.
Del296Pin70
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Lakridsmuffins med citronsmørcreme

Lakridsmuffins

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR