Disse lækre cookies med chokoladestykker og valnødder går man ikke galt i byen med. De kan laves hele året, stå alene til en kop kaffe, eller sammen med andre lækkerier på kagebordet.
Hvis kagerne skal have lidt mere “bid”, kan du hakke nødder og chokolade groft. Jeg plejer at lave almindelig størrelse cookies, og hvis du vil lave dem større, forlænger du bare bagetiden tilsvarende ❤
Min favorit til denne opskrift er helt klart valnødder, især hvis jeg bager dem op til jul, men andre nødder eller mandler kan også bruges. Eventuelt kombineret, så der er flere slags nødder i.
Cookies
Print opskriftIngredienser
- 150 g blødgjort smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 75 g hakkede valnødder
- 100 g hakket, mørk chokolade
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk natron
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170° varmluft
- Rør sukker, vaniljesukker, farin og smør til en lind masse.
- Rør ægget i og derefter de hakkede valnødder og chokolade.
- Sigt natron med hvedemel.
- Rør melblandingen i sukkermassen og rør dejen jævn.
- Sæt dejen på plade med bagepapir. Brug et par teskeer til at sætte dem med, husk god afstand, da de flyder ud under bagning.
- Bag dem midt i ovnen 10-12 min til de er gyldne.
- Afkøles på rist til de er sprøde.
- Når de er helt afkølede, opbevares de i tætlukket kagedåse.