Denne opskrift udviklede jeg, da jeg var alene med børnene, og manglede en god bolle til min nylavede Nutella. Jeg havde bare hverken mælk eller æg i køleskabet, og jeg magtede ikke at klæde den bette på for at hente det…
Jeg er faktisk endt med at synes bedre om denne opskrift end den, jeg plejer at lave, så den bliver favoritten fremover.
Og så er den bare så let at lave, at den næsten klarer det selv, især hvis man vælger at bruge en røremaskine til æltearbejdet .
Jeg har lavet 12 store boller, men man kan selvfølgelig vælge at lave dem mindre.
Hvis du vil pensle med noget andet, er her 10 forskellige forslag, hvor du kan se forskellen ❤
Boller uden mælk og æg
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 dl olie
- 3,75 dl vand
- 600 g hvedemel
- Afkølet kaffe til pensling
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål, og drys salt og sukker henover.
- Rør rundt til gæren bliver flydende og tilsæt resten af ingredienserne.
- Ælt dejen og tilpas evt. med mere vand eller mel.
- Lad dejen hæve overdækket 30 min.
- Form bollerne, læg på bagepapir og lad dem efterhæve overdækket 30 min.
- Pensl med kaffe og bag bollerne 10-15 min. ved 220° alm. ovn.