BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Brunsviger – den bedste

Med ekstra fyld

Skrevet af Bente Bager
brunsviger, den bedste

Brunsviger, brånsvir eller brunner, kært barn har mange navne, og traditionerne for kagen er ligeså mange og forskellige. Jeg er selv fra “Fyns land”, og er vokset op med brunner. Bagt med eller uden vaniljecreme ovenpå i “baner”, og som kagemand med slik og marcipanbånd. Gerne med lakrids-jordbær- eller karamel snørrer som hår 🙂

Min mand er nordjyde, og er vant til at få flødeskum til. Derfor det var noget af et kulturchok, da jeg blev præsenteret for det for mere end 20 år siden. De brugte også vandbakkelse som kagemand, så den var helt gal 🙂

Jeg smagte engang en udgave, hvor der var blandet kagecreme sammen med fyldet inden den blev bagt. Det er jeg personligt ikke så meget til, men det er en udvikling, jeg har set på Fyn, efter jeg flyttede derfra. Måske fordi man gerne ville have med creme, men syntes det var bøvlet. Jeg ved det ikke, men du finder ikke den sammensætning i mit køkken i hvert fald 😉

Denne opskrift er “natural” og med masser af snask, så du kan gøre præcis det, du er mest til, glasur, flødeskum, slik, vaniljecreme, marcipan, den er let at tilpasse.

Jeg lavede den i flere år uden sirup, men da min bager-onkel afslørede at det var godt med sirup i fyldet, skulle det da prøves. Det har jeg så gjort lige siden. Tak onkel ❤

En brunner skal helst spises samme dag den er bagt, så er den bedst, men den KAN altså godt fryses ned, og varmes op en anden dag 🙂

brunsviger, den bedste stablet
Brunsviger

Brunsviger - den bedste

Ingredienser

  • DEJ:
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 110 g smør, stuetemperatur
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 450-500 g hvedemel, udskift evt. 50 g med bagemel
  • FYLD:
  • 175 g smør
  • 350 g brun farin
  • 4 spsk lys sirup (kan udelades)

Sådan gør du

Dej:

  1. Lun mælken til lillefingervarm og rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt smør, æg og sukker og rør godt rundt, evt. i røremaskine.
  3. Tilsæt mel, til dejen slipper siderne lidt, men stadig er klistret. Alt efter æggenes størrelse, er det forskelligt hvor meget mel, der skal i. Prøv med de 450 g først, og se om mere er nødvendigt.
  4. Saml. dejen i en kugle, og sæt den til hævning i en skål dækket med et vådt klæde (opvredet) i 30 min.
  5. Rul dejen ud på bagepapir, så den passer til en bageplade, og lad den hæve endnu 30 min. i bagepladen mens du laver fyldet.
  6. Tænd ovnen på 200º (alm. ovn)

Fyld:

  1. Smelt smørret i en gryde ved medium varme
  2. Tilsæt farin og rør godt rundt mens det smelter sammen med smørret
  3. Tilsæt evt. sirup
  4. Skru op for varmen og når det bobler en lille smule, så tag det af varmen med det samme

Samles:

  1. Lav nogle huller i dejen til fyldet (kan laves med fingrene eller enden af en grydeske)
    brunsviger, den bedste, dej
  2. Fordel fyldet jævnt med en grydeske. Hvis blandingen er skilt lidt, så start med at fordele den tykke del af massen, og fordel til sidst smørret rundt omkring, også på kanten, så den ikke bliver tør under bagning)
    brunsviger, den bedste, dej med fyld
  3. Bages midt i ovnen ved 200° ca. 16-18 min.
    brunsviger, den bedste, bagt
Del296Pin70
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Svinemørbrad i godt selskab

Svinemørbrad i godt selskab

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR