BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Brookie

Skrevet af Bente Bager
Brookie

Denne brookie er den perfekte blanding af verdens bedste brownie, og triple chocolate cookies ❤

Den sprøde og søde cookiedej med chokolade og nødder er den perfekte bund til den svampede brownie, og så giver det et flot farvespil ☺

Jeg lavede den første gang til en nytårsdessert, hvor vi egentlig bare skulle have almindelig brownie og is. I forvejen eksperimenterede jeg med en ny parfait udover den jeg allerede havde med vanilje, så hvorfor ikke også eksperimentere med en brookie, nu jeg alligevel var i gang 😉

Jeg havde jo også begge opskrifter, de skulle bare forenes i det rigtige forhold. Jeg har set andre brookies, der har meget mere halv-halv fordeling, men der synes jeg ikke brownien kommer til sin ret. Det gør den her; du kan smage cookies, men også brownie, og det smager forrygende sammen 😋

Jeg har hørt udtrykket før, både som brookie og brookies. Det er vist en smagssag, om man mener det er en kage som brownie, eller flere småkager som cookies. Det er vel også fuldstændigt ligemeget, det bestemmer du helt selv 😜

I disse dage er det jo helt trendy at designe alting selv. Lige fra custom-made navneetiketter til børnenes tøj, til designerhunde der gerne må være blandet med lidt puddel. Hvis andre kan designe deres egen hunderace, kan jeg også kombinere opskrifter og dermed få en ny kage ud af det 😀

Og efter denne her opskrift, er jeg da nødt til at gøre det noget mere, nøj den er god

God fornøjelse ❤

Brookie

Ingredienser

  • COOKIE BUND:
  • 125 g fast smør
  • 100 g rørsukker
  • 125 g brun farin
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 85 g hasselnøddekerner
  • 55 g hvid chokolade
  • 55 g lys chokolade
  • 55 g mørk chokolade
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • BROWNIE:
  • 200 g hasselnødder
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 8 spsk usødet kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt (eller hvad du kan have mellem 2 fingre)

Sådan gør du

COOKIEBUNDEN:

  1. Tænd ovnen på 175° alm. ovn
  2. Gør en form klar, ca. 25×40 cm, ved at smøre lidt fedtstof i bunden og beklæde med bagepapir. Ved at smøre formen lidt først, bliver det bedre på plads
  3. Rist alle hasselnødderne i ovnen på bagepapir, ca. 8-10 minutter til de er gyldne, og hinderne begynder at blive løse. Tag dem ud, og gnid nødderne i en viskestykke. Det er ikke alt, der kommer af, men det er helt ok
  4. Hak nødderne groft og opdel dem i ca. 3 dele (den ene del skal i cookiedejen, de andre 2 dele skal i browniedejen
  5. Gør smørret til cookies blødt og pisk sammen med rørsukker, farin og vaniljesukker
  6. Pisk ægget i massen
  7. Rør resten af ingredienserne til cookiebunden i, husk det kun er nogle af nødderne. Rør kun lige til dejen er samlet og alt er godt fordelt
  8. Fordel dejen i formen, så jævnt som muligt. Brug evt. et ekstra stykke bagepapir til at lægge henover, og pres ned med hænderne for at fordele dejen jævnt. Fjern det øverste lag bagepapir efter du har udglattet, og det ser ca. sådan her ud:
    brookie bund
  9. Sæt til side og lav nu browniedej

BROWNIE:

  1. Smelt smørret og lad det afkøle lidt
  2. Rør imens æg og sukker sammen i en skål
  3. I en anden skål: Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen
  4. Si den tørre blanding ned i æggeblandingen. Hæld til sidst nødder og det smeltede smør i, og vend det stille og roligt rundt, til det er helt blandet
  5. Fordel browniedejen direkte ovenpå cookiedejen, fordel det så jævnt som muligt, brug evt. samme trick med bagepapiret, hvis det ikke er så let at fordele. Det ser ca. sådan ud:
    brookie med brownie dej
  6. Bag nu din brookie i ca. 45-50 minutter. Når du stikker i den færdige kage, må der gerne hænge en smule dej ved, ligesom med en brownie må en brookie gerne være lidt klæbrig i midten ❤
  7. Vent med at skære i den, til den er helt kold, så får du det pæneste snit – og hvis du tilmed fryser den inden du skærer i den, kan du få super skarpe kanter. Det er lidt en smagssag. Sådan ser snittet ud når den er afkølet:
    brookie efter bagning
    Rigtig god fornøjelse ❤
Del296Pin68
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
vegansk brownie

Vegansk brownie

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR