Belgiske vafler er lette at lave, og sjove for børnene. Lav dem som sprøde snacks, eller til dessert med en god is eller bær til. De smager fantastisk, og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan pynte med. Jeg elsker selv en god jordbæris eller vaniljeis som tilbehør 🙂
Leder du i stedet efter en sukkerreduceret udgave af belgiske vafler, så finder du en opskrift på det her ❤
Jeg kan selv lide begge slags vafler, så det er lidt efter humør, hvilken opskrift jeg bruger 😂
Det kan anbefales at bruge et vaffeljern med udtagelige plader. Jeg bruger selv en Tefal’s Snack Collection*. Den var tilmed på tilbud, så det var helt perfekt. Så kom jeg til gengæld til at købe lidt ekstra plader 😉 Der findes rigtig mange forskellige plader, og kan kan se, jeg skal bruge nogle flere inden længe. Der er nogle ret fine nogle imellem 🙂
Jeg drysser for det meste med flormelis, også selvom de her vafler er søde i sig selv. Egentlig bare fordi jeg synes det er pænt 😄 Det er måske lidt fjollet, men jeg kan altså godt lide pæne vafler… Hvis du også gerne vil have “rene” kanter, kan du skære dem af med en brødkniv, når de er sprøde.
De er ret bløde lige når de kommer ud af vaffeljernet, men de bliver sprøde efter få minutter på en rist. Hvis du derefter gerne vil holde dem varme, kan du varme dem på en rist i ovnen ved ca. 100°
Belgiske vafler
Ingredienser
- 200 g blødgjort smør
- 130 g sukker
- 1 nip salt (hvad der kan være mellem 2 fingre)
- 3 æg
- 2 tsk bagepulver
- 130 g hvedemel
- 0,75 dl mælk (75 g)
- 2 tsk vaniljesukker
- Evt. lidt smør til vaffeljernet
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør sammen med sukker
- Tillsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg
- I en anden skål; sigt de tørre ingredienser sammen
- Vend skiftevis melblandingen og mælk i smørblandingen
- Lad blandingen hvile 15-30 minutter inden du tænder vaffeljernet
- Lad vaffeljernet varme op og bag vaflerne i vaffeljern ca. 3-4 min. til de er færdige og gyldne. Prøv dig lidt frem med tiden, ikke alle vaffeljern er ens ❤