Denne banankage er svampet og saftig med masser af banansmag, lige som den skal være. Den er bedst, når bananerne er godt modne, og gerne overmodne. Så er de sødest, og kagen bliver bedst og mest svampet.
Den er god som den er, men også med glasur eller chokolade på. Og når man har en pige i huset, er der også tit glimmer, krymmel mv på. Denne opskrift kan ganges med 2 eller 3 og derefter bages i bradepanden. Tiden skal da justeres, prøv efter ca. 25-30 min. at stikke i den med en kødnål eller lign., hvis der hænger dej ved, er den ikke færdigbagt. Dog kan det snyde lidt, for bananmassen er også flydende når kagen er varm, så det er muligt, der sidder lidt banan ved.
Banankage
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 150-200 g bananer uden skræl
- 1 spsk citronsaft
- Evt. chokolade eller flormelis til at komme ovenpå
Sådan gør du
- Blødgør smørret og rør sammen med sukker og vaniljesukker til det er fordelt.
- Tilsæt æg, ét ad gangen, og rør godt rundt.
- Tilsæt mel og bagepulver, rør godt rundt.
- Mos bananen let med en gaffel, dryp citronsaft henover og mos godt igennem.
- Hæld bananerne op i dejen og rør godt rundt.
- Smør en 1,5 liters sandkageform godt (eller fór med bagepapir) og hæld dejen i.
- Bages ca. 50 min. ved 185°
- Når kagen er varm, kan du komme chokolade henover. Fx. hakket chokolade eller pålægschokolade. Fordel chokoladen når den er smeltet.
TIP: Kan i stedet bages i springform ca. 25 min ved 180° varmluft