Har du også forelsket dig i Ankarsrum Assistent*, og vil du gerne se nogle instruktionsvideoer af den kraftfulde maskine? Så er du kommet til rette sted ❤ Det kan være svært at finde videoer på YouTube, hvor man i detaljer kan se funktionerne, fordi meget drukner i videoer med bloggere, der demonstrerer maskinen og snakker løs imens 😆
Det fik jeg ikke så meget ud af, da jeg selv skulle ud og købe, så for at gøre det lettere for dig, har jeg i dette indlæg fået lov til at samle nogle af de videoer, Ankarsrum selv har lavet. Så har du bedre mulighed for at finde en guide til netop den funktion, du har brug for.
Allerførst deres præsentationsvideo, hvor du får en introduktion til de mange funktioner, jeg kommer ind på her i indlægget.
Er den ikke bare flot? Den fås i et væld af farver. Jeg valgte selv den klassiske sorte, men de nye farver er altså fantastiske. Hvis du endnu ikke har bestemt dig for en farve, så se lige her*, hvor mange forskellige farver, der er 😍
Det, jeg nok bruger min maskine mest til, er at bage brød. Især Ciabatta lavet som boller, med en teenager i huset går der en del til 😅 Til brød er den eminent, den maskine her. Jeg kommer først de flydende dele i, og til sidst mel, så synes jeg at den har lettest ved at “få fat”. Dejskraberen i siden sørger for, at den kan køre mens du laver noget andet i køkkenet, for det er ikke nødvendigt at stoppe den undervejs for at skrabe dej ned ad siden.
Hvis du skal bage brød eller pizza med sprød skorpe, kan jeg anbefale at du bruger en bagesten af stål*. Så får du det bedste resultat.
Piskeriset* er også nemt at bruge, du skal bare huske at sætte det lille tandhjul på først, det viser de tydeligt i denne video:
Til piskeren følger der også piskeris til mørdej. Jeg må indrømme, at jeg selv havde overset denne video tidligere, så piskerisene har bare ligget i skuffen, fordi jeg ikke vidste, hvad de skulle bruges til 😂
Til den almindelige kagedej bruger du kagerullen* og skraberen*. Igen kan maskinen nærmest passe sig selv, for skraberen sørger for at der ikke sidder noget fast på siderne.
Kødhakkeren* kommer vi heller ikke udenom, hvor er den bare god. Jeg har sommetider lavet leverpostej, og der kører jeg kød og spæk sammen nogle gange, til det er godt blandet.
Her er der sat tilbehør på til at lave pølser.
Jeg bruger mest kødhakkeren til vaniljekranse, hvis jeg skal være helt ærlig, især når vi nærmer os oktober, så begynder det at krible for at komme i gang med julebag 😋 Til kransene, rutebiler mv. følger der en skabelon med. Den viser de på denne video.
Du kan også få en blender* som tilbehør til Ankarsrum. Jeg bruger den sommetider til smoothies, mest om sommeren. Jeg kender flere, der bruger den til grøntsagssmoothies til hverdag, men det har aldrig rigtigt været mig, det lyder lidt for sundt 😅
Måske har du investeret i citruspresseren*, eller tænker på det? Det er altså noget, der sparer tid, hvis man skal presse mange appelsiner, citroner eller limefrugter.
En anden smart ting er frugtpresseren, også kaldet purepresser*, hvis du skal lave æblemos, flåede tomater, bær eller lignende.
Grøntsager kan den også hjælpe med at rive med denne her grøntsagssnitter*, det er simpelthen en alt-i-én maskine ❤
Et mere specielt stykke tilbehør er denne flagemølle eller kværn. Kværnen* er kun beregnet til tørre ingredienser som havre, hvede, rug, majs, ris, spelt, quinoa og boghvede. Der fås også kværne til mel og kaffe.
Og selvfølgelig kan du også få en pastamaskine* som tilbehør. Den fås i forskellige varianter; spaghetti, fetuccini eller lasagne.
Jeg håber du nu kan få udnyttet det store potentiale, denne maskine har, måske er du blevet inspireret til at prøve en ny funktion, som jeg selv er blevet?
Tak til Ankarsrum Denmark, der har stillet disse flotte videoer og billedmateriale til rådighed ❤