Her i huset er denne her kage en af favoritterne, fordi vi plejer at have alle ingredienser på lager. Så er den lige til at smække sammen, når trangen til kage opstår. Og det gør den tit 🙂
Sommetider går det også ud over mine kolleger, når jeg kommer til at bage for meget, men de har endnu ikke klaget 🙂
Den gode chokoladekage med let kaffesmag har altid været en klassiker på kaffebordet. Prøv også at rive lidt skal af en økologisk appelsin, det smager fantastisk. Nyd den som den er, med frosting eller glasur, mulighederne er mange.
Kagen er rimelig fast og ensartet, så man kan også bruge den til lag i større fondantkager, eller som indlæg i batmankagen. Hvis jeg skal bruge den som bradepandekage, ganger jeg opskriften med 2 og bager ca. 25 min. ved 190°.
Klassisk chokoladekage
Ingredienser
- 1/2 dl kold, stærk kaffe
- 3 æg
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 3 spsk usødet kakao
- 1 tsk bagepulver
- 125 g smeltet smør, let afkølet
- 50 g mandler (kan udelades)
Sådan gør du
- Pisk æg og kold kaffe sammen til det skummer godt.
- Pisk sukker og vaniljesukker i til det tykner.
- I en anden skål sigtes mel, kakao og bagepulver sammen, og blandingen vendes op i sukkermassen lidt ad gangen. Rør forsigtigt, så luften ikke forsvinder fra dejen.
- Rør forsigtigt smeltet smør i dejen og til sidst de hakkede mandler, hvis de skal i.
- Smør en 1,5 l sandkageform og drys med mel, også op ad siderne. Hæld det overflødige mel ud, så der kun sidder det tilbage, der holdes fast af smørret. Alternativt kan bagepapir bruges, som vist på billedet, dette er især en god ide hvis man skal lave en hel bradepande.
- Bages ca. 1 time ved 170°
TIP: Kagen kan også bages i springform ca. 25 min. ved 190° varmluft