Vi har tidligere brugt helt almindelige købe-kammerjunkere, men jeg har længe gerne ville prøve at lave dem selv. De oprindelige, danske kammerjunkere rulles i “pølser”, forbages, skæres i skiver, og bages derefter igen. Det virker til at være en smule besværligt, og jeg kan se på købe-udgaven, at der er en top og bund. At de i industrien bages som kugler, skæres over, og så bages igen.
Disse kammerjunkere er ikke skåret over, så de er lige så nemme at lave som pebernødder, ja faktisk lettere, for de skal laves lidt større 😄 Det betyder jo også at børnene kan være med til at trille dem, og her i huset synes mindstemanden i hvert fald, at det er ret sjovt ❤
En af grundene til, at jeg gerne ville prøve at lave kammerjunkere selv er, at børnene gerne vil have en med i madpakken. Det har de sommetider fået lov til, selvom jeg godt ved, det er en slags småkage… I de købte kammerjunkere er der typisk forskellige E-numre i, som jeg ikke kender til, men når jeg laver dem selv, har jeg bedre styr på ingredienserne.
Jeg foretrækker at bage dem let gyldne, så de er sprøde udvendigt og en smule bløde i midten. Hvis du gerne vil have dem mere hårde, så giv dem et par minutter mere i ovnen. Ja, eller skær dem over og bag lidt mere, hvis du vil have nogle, der minder mere om købe-udgaven.
Leder du også efter den perfekte opskrift på koldskål? Den med kærnemælk og tykmælk, og en lille smule letpisket fløde? Den finder du lige her; den allerbedste koldskål ❤
Ingredienser
- 125 g fast smør
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 æg
- 0,5 dl mælk
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Slå et æg ud og pisk det med en gaffel til massen er jævn. Del derefter massen i 2 dele.
- Rør smørret blødt med sukker og vaniljesukker.
- Rør det halve æg godt ud og tilsæt mælken.
- Sigt mel og bagepulver i blandingen og form til en elastisk dej med konsistens som pebernøddedej.
- Tril nu 75-80 små kugler, der vejer max. 6 g hver. Placer på bageplader med bagepapir, vær opmærksom på at de kan flyde en smule ud, så de skal ikke stå helt tæt. Tryk dem lidt på toppen, så de bliver lidt flade og bag ved 175° 15-20 min. Afkøles på en rist.