BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Honningmarinerede nødder

Skrevet af Bente Bager
Honningristede nødder til tapas

Til et ostebord eller tapas er et glas med søde honningmarinerede nødder et “must”. Gerne sammen med noget salt, som f.eks. pistacienødder eller saltmandler. Honningmarinerede nødder til ostebordet er nemme at lave, og er bedst, hvis de får lov til at trække natten over. Når du får gæster og skal servere nødderne til ost, er det nu også meget rart at de kan laves et par dage før.

Prøv i øvrigt også de lækre rugbrødsknas som alternativ til de lyse kiks eller flutes. Det mørke brød er lækkert sammen med ost og nødder.

Tapas

Tapas er navnet på små, spanske retter, der kan bruges enten som små appetitvækkere, eller sættes sammen til et helt måltid. Her i huset serverer vi typisk tapas på et såkaldt charcuterie board (åbner i nyt vindue). Det er egentlig bare tapas elementer samlet på et skærebræt eller fad. Vi finder det, vi kan lide, og deler det op på 2 skærebrætter. Det ene med en blanding af milde og fyldige oste, hårde og bløde, sammen med kiks, honningmarinerede nødder og vindruer. Det andet med specialiteter som f.eks. serano skinke, parmaskinke, chorizo pølse, og gerne sammen med lidt ost også, og surt og sødt. Her de syrlige cornichoner (meget små agurker) og tørrede abrikoser og granatæblekerner.

Vi plejer også at lave en stor omgang pesto, det passer super godt til. I det hele taget er vi ikke så bange for at sætte noget sammen, det kan være ret spændende at sammensætte på kryds og tværs, og dermed få nye smagsoplevelser. Hvis du ikke har så mange elementer, kan du måske samle det hele på ét fad. Prøv dig lidt frem, og find evt. inspiration på Pinterest (åbner i nyt vindue), hvis du har lyst til at prøve kræfter med sådan en servering ❤

Tapas, charcuterie board
Eksempel på Charcuterie board med specialiteter

De honningmarinerede nødder kan godt holde sig nogle dage, og vi spiser gerne “resterne” til en omgang kiks og ost en hverdagsaften 😆

Honningmarinerede nødder

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 dl valnødder
  • 1,5 dl honning
  • 1 økologisk appelsin

Sådan gør du

  1. Rist nødderne 10-12 minutter i ovnen ved 150° Læg hasselnødderne lidt for sig selv på pladen.
  2. Gnid hasselnødderne lidt i et rent viskestykke, så den brune hinde drysser af. Det gør ikke noget, hvis det hele ikke falder af, så får de bare et mere rustikt udseende. Kassér hinderne.
  3. Riv skrællen fra appelsinen fint.
  4. Press saften ud af appelsinen, hæld det gennem en si, så klumper af appelsinkød ikke kommer med.
  5. Kog honningen op i en gryde sammen med appelsin skræl og -saft.
  6. Kom nødderne ned i blandingen og lad dem simre et par minutter.
  7. Hæld det op i et skoldet glas og stil dem på køl natten over, så de er kolde når de skal spises.
Del296Pin99
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Chokoladesmåkager

Chokoladesmåkager

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR