BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Kransekage til figurer

Skrevet af Bente Bager
Kransekage til figurer


Tænk at der skulle en kroning til, før jeg fandt den helt rigtige opskrift til kransekage ❤ Og dette monogram, der blev lavet da Frederik og Mary blev gift, og derfor indeholder både F og M, synes jeg simpelthen er så smukt rent grafisk.

Jeg har tidligere forsøgt mig med opskriften jeg bruger til petit four, men den opskrift er mest egnet til at sprøjte ud, og er for blød til at forme. Jeg har også prøvet andre opskrifter, men hvis der er for lidt æggehvide i, synes jeg kransekagen bliver for tør, og smager mest bare af marcipan. Det er jo heller ikke meningen 😉

Denne her er der en del æggehvide i, men den får lov til at “sætte sig” på køl inden den formes, og så er det faktisk okay nemt at lave. Og som min mand vovede at sige, så er den bedre end dem, jeg tidligere har lavet 😄

Æggehvideglasuren er noget, man skal øve sig lidt på. Det er nemt at miste tålmodigheden, og bare drøne derudaf, men resultatet bliver også derefter. Jeg har tidligere prøvet bare at komme glasuren i en kogepose og klippe hul, og det er altså heller ikke noget, jeg kan anbefale. En smal tylle, som nr 2 eller 3, er det bedste for mig. Til denne har jeg brugt str.3.

Kom kransekagen i fryseren

Ligesom med petit four, er det en fordel, at kransekagen kommer en tur i fryseren. Dog uden æggehvideglasuren. Det gør også forberedelsen endnu nemmere. Du kan for eksempel lave den i weekenden, fryse den ned og tage den op på dagen (eller dagen før).

En tur i fryseren gør kransekagen ekstra svampet i konsistens og mere smagfuld. Den er god som den er lige fra ovnen, men kan altså blive endnu bedre af at komme en tur i fryseren. Dæk den dog til mens den er i fryseren. Til denne satte jeg hele bradepanden ned i fryseren, lagde et stykke bagepapir henover, og så et viskestykke til at holde papiret nede. Så undgik jeg at den fik “smag” af fryser 😉

Kransekage til figurer

Ingredienser

  • 450 g ren, rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 25 g past. æggehvider
  • GLASUR:
  • 75 g flormelis
  • Lidt æggehvide. Ca. et halvt bæger

Sådan gør du

  1. Riv marcipanen groft og bland med, sukker og æggehvider. Ælt den godt sammen.
  2. Når der ikke er nogle klumper i massen, kommes massen i en frysepose og lægges på køl ca. 30 min. (Posen foldes omkring, så den sidder tæt omkring massen, og så der ikke er så meget luft i den)
  3. Beklæd en bradepande med bagepapir og form kransekagestykkerne. Til denne form delte jeg massen i 4, formede først et “M”, derefter F’erne der krydsede, og til sidst det nederste.
  4. Tilpas formen hvis nødvendigt. Til denne skulle nogle af hjørnerne være bredere for at ligne monogrammet. Inden bagning så min sådan ud:
    Kransekage til figurer
  5. Når du er tilfreds, bag så figuren ved 200° ca. 14-18 minutter til den er gylden. Hold godt øje med den, så den ikke bliver for mørk. Sådan så min ud efter den var bagt:
    Kransekage til figurer
  6. Køl kagen ned og frys den ned. Husk at dække til så meget som muligt, så den ikke “smager af fryser”. Til denne lagde jeg hele bradepanden i fryseren, med bagepapir og viskestykke henover. Lad den blive i fryseren til den er gennemfrossen
  7. Tag den op ad fryseren på dagen, eller dagen inden servering, og bland glasuren.

GLASUR:

  1. Pisk flormelis og æggehvide tykt og luftigt. Prøv med lidt æggehvide ad gangen, til du finder den rigtige konsistens, Glasuren skal være let flydende, men stadig fast. Lav en lille test med den ske, du rører med; lad lidt glasur falde ned fra skeen, og se om det går meget langsomt, hurtigt eller midt imellem, der er lige tilpas.
  2. Kom glasuren i en konditorpose (trekantet plastikpose), med en tyl i enden. Brug str. 2 eller 3, alt efter hvilken tykkelse, du ønsker. Jeg har brugt nr, 3 til denne.
  3. Så er det bare med at trykke stille og roligt på posen, mens du laver mønsteret. Det tager lidt tid, men bliver rigtig godt til sidst <3
Del296Pin68
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Vandbakkelse til bradepande

Vandbakkelse til bradepande

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR