Smagen af jordbærgrød er smagen af sol og sommer, og får mig til at tænke på min barndom. Der var altid mange jordbær i haven, når det var sæson, så mor lavede en masse desserter med jordbær. En af de desserter var jordbærgrød 🙂
Vi fik den serveret med mælk og/eller fløde, eller med vaniljeis, hvis det skulle være ekstra lækkert.
I dag er den et sikkert hit her i familien. Vi har som regel jordbær liggende i fryseren, og når jeg forbereder jordbærrene om sommeren, laver jeg nogle poser, hvor bærrene er skåret i mindre stykker. Lige klar til at bruge til grød. Så tager det virkelig ingen tid at lave.
Vi kan også bruge jordbærgrød sammen med skyr om morgenen, det er ret godt og søder på en mere naturlig måde synes jeg.
Jordbærgrød
Ingredienser
- 1 kg rensede jordbær, friske eller frosne
- 3 dl vand
- 150 g sukker + 1 tsk til efter den er kogt færdig
- 2 tsk vaniljesukker
- Ca. 45-50 g majsstivelse (ca. 6 spsk)
- Ca. 4-5 spsk koldt vand
- TILBEHØR:
- 0,5-1 liter mælk eller fløde
Sådan gør du
- Hvis du bruger frosne jordbær, så tø dem lidt op først, evt. i mikrobølgeovnen
- Skær de rensede bær i mindre stykker, som du genre vil have dem til at være i grøden
- Kog dem møre i de 3 dl vand ca. 3 min., lidt længere hvis de er frosne
- Tilsæt de 150 g sukker og vaniljesukker
- Bland majsstivelse med lidt koldt vand, og kom jævningen i gryden under omrøring mens det koger op. Det er ikke sikkert at al jævning skal bruges. Lad det koge 1-2 min. til den er mere fast, og smag evt. til med mere vaniljesukker.
- Hæld grøden op i en skål, der tåler varme, og drys til sidst lidt sukker henover grøden. Dette for at undgå at der dannes en hinde.
- Rør rundt i grøden lige inden servering, og server den lun eller kold, med mælk, fløde, vaniljeis eller skyr