Leder du efter en grøn salat med asparges og soltørrede tomater, og med masser af smag, så prøv den her 🙂 Den er let at lave, ikke super dyr i indkøb, og så passer den til flere forskellige ting. Du kan bruge den alene som en let frokost, eller som tilbehør til aftensmaden.
Da vi lavede den sidst, var det til tilbehør. Vi grillede, og fik flank steaks og pølser til. Hvis jeg har tid til det, laver jeg gerne ciabatta flutes til. Det tager nogle timer at lave, men de kan laves dagen før. Hvis flutene ikke bages mørke, kan de varmes op i ovn eller grill dagen efter.
Jeg knækker asparges når jeg gør dem klar. Med det mener jeg, at jeg holder fast i enden på den tykke del med den ene hånd, og lidt længere oppe, måske ca. på midten, med den anden hånd. Når jeg så bøjer den, knækker den det sted, hvor den skal. Det er langt det hurtigste, og hvis man bare skærer enden af, er det ikke sikkert, man få alt det stive skåret væk. Det stive er lidt træ-agtigt, og man har jo kun lyst til at spise den friske del af aspargesen 😉
Grøn salat med asparges og soltørrede tomater
Print opskriftIngredienser
- 2 små hjertesalat (eller tilsvarende mængde iceberg salat
- ½ pose rucola (ca. 35-40 g)
- 100-150 g grønne asparges, friske
- ½-1 rødløg
- ½ glas soltørrede tomater
- 100-125 g cherrytomater
- Flager af parmesan
- 20-40 g pinjekerner
Sådan gør du
- Skyl salat, rucola og cherrytomater
- Knæk aspargesenderne af og kassér enderne. Skær den friske del af aspargesen i stykker på ca. 2 cm. Ved tykke asparges kan du skære dem i kortere stykker, og ved tynde asparges længere. Kog dem 2-3 min. i letsaltet vand, alt efter tykkelse. Lad dem køle ned inden de blandes med salaten
- Rist pinjekerner på en tør pande. Vend dem ofte ved at røre rundt i dem, og hold godt øje, de kan hurtigt brænde på
- Klargør løget, og skær det i halve eller hele ringe
- Del de små tomater i halve. Enten på tværs eller ned igennem midten, alt efter hvilket udseende du gerne vil have. Hvis du deler på tværs for du en tomat-bund, og tomat-top, på billedet er der delt ned igennem midten.
- Skær de soltørrede tomater i strimler
- Anret på fad med salat og rucola nederst. Bland dem en smule sammen, så man kan se begge dele
- Fordel så løgringe, asparges, tomater og soltørrede tomater ud over salaten
- Skær flager af en parmesanost med f.eks. en kartoffelskræller, og fordel jævnt
- Drys til sidst ristede pinjekerner ud over