En af mine absolut ynglingskager er drømmekagen. Denne version har lidt skæve mål, for den er blevet finpudset til bradepande. Jeg bruger helst smør for at undgå den der margarine eftersmag, og især til drømmekage betyder det meget for smagen. Jeg siger ikke at margarine ikke kan bruges, men den er nu bedst med smør. Her i huset i hvert fald 🙂
Piskningen med sukker og æg er meget vigtig, hellere for meget end for lidt. Der er virkelig en verden til forskel i det færdige resultat.
Jeg bruger tit denne opskrift til fondantkager, som den er eller farvet med pastafarve. Jeg bruger for det meste 3 lag kage, lagt sammen med f.eks. nougat/chokolade mousse og hindbærmousse, så er det en sikker vinder. Fordi drømmekagen er så fast, gør den kagerne meget stabile, også selvom der er meget mousse mellem lagene. Og man skal ikke gå ned på mousse 🙂
Drømmekagen fra Brovst
Ingredienser
- BUNDEN:
- 2,5 dl mælk
- 65 g smør eller margarine
- 375 g sukker
- 5 æg
- 310 g hvedemel
- 3,75 tsk bagepulver
- 1,25 tsk. vaniljesukker
- TOPPEN:
- 250 g smør
- 1 dl mælk
- 500 g brun farin
- 200 g kokosmel
Sådan gør du
Bunden:
- Kog mælk og smør sammen og lad det køle lidt af mens resten røres sammen
- Pisk æg og sukker længe, gerne 10 min. Det skal blive helt tykt og skummende
- Si melet, bagepulver og vaniljesukker ned i æggemassen og rør det forsigtigt i, så luften ikke forsvinder
- Rør forsigtigt mælkeblandingen i.
- Smør en stor bradepande og drys med mel, også op ad siderne. Hæld det overflødige mel ud, så der kun sidder det tilbage, der holdes fast af smørret
- Hæld dejen i formen og bag ca. 20 min ved 200° (alm. ovn). Test om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller andet tyndt i, når der ikke sidder dej på, når man trækker den ud igen, er kagen færdig.
Toppen:
- Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk, brun farin og kokosmel.
- Varm op til det koger, og fordel det hurtigt på kagen, når den har bagt ca. 20 min.
- Sæt kagen tilbage i ovnen, skru temperaturen op på 225° og bag yderligere 5 min.