Det hele startede med at jeg fik en stor squash af en kær veninde. Jeg kom i tanke om min svigermors squashkage, men jeg fandt ud af, at jeg manglede en del ingredienser for at jeg kunne lave den. F.eks. havde jeg ikke brun farin. Jeg havde til gengæld lige købt noget kokossukker*. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det lød eksotisk og spændende, og da det tilmed var på tilbud, var der ikke noget at gøre. Det røg i kurven sammen med alt det andet, jeg bestilte den dag 😏. Det måtte erstatte den brune farin.
Jeg manglede også rosiner* og hasselnødder*, men havde til gengæld mandler* så jeg gik i gang alligevel. Det måtte jo bare blive en anden kage…
Og hvilken kage, den blev SÅ god 😍 Den blev faktisk så god, at vores 5-årige purk, der ellers aldrig spiser kage, sagde “årrh, hvad, mor, den smager sygt godt, DEN skal far altså lige smage”. Ja, okay, det der med “sygt godt” udtrykket, der skal vi lige have en snak omkring sprogbrug. Han lærer vist lidt for meget af storesøster og de andre drenge i børnehaven. Lige i denne her sammenhæng sagde jeg ingenting, jeg var helt forblændet af at han gav en kage-kompliment ❤
Kagen blev i den grad godkendt af hele banden. Om det er kokossukkeret, squashen eller olien, der gjorde at bettemand blev så begejstret, det ved jeg ikke. Jeg ved bare, den skal på listen over kager, der skal laves ofte 🙂
Squashkage med kokossukker
Ingredienser
- 225 g kokossukker, kan erstattes af brun farin
- 3 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 0,25 tsk fint salt
- 1,5 dl rapsolie
- 200 g hvedemel
- 30 g hakkede mandler
- 265 g groft revet squash
Sådan gør du
- Pisk kokossukker og æg til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt olien.
- I en anden skål; sigt resten af melet, vaniljesukker, bagepulver, natron og kanel sammen.
- Rør melblandingen op i æggeblandingen, lidt ad gangen, pas på luften ikke bliver rørt ud.
- Tilsæt squash og rør igen forsigtigt.
- Tilsæt nødder.
- Beklæd et fad (ca. 20×30 cm) med bagepapir , eller smør det godt, også op ad siderne.
- Fordel dejen i fadet og bag ved 185° alm. ovn 45-50 min. Tjek om den er færdig ved at stikke i kagen hvor den er højest med et grillspyd eller lignende, og når der ikke hænger dej på spydet, er kagen færdig.
TIP:
Kagen er god med kakaoglasur eller kakaosmørcreme.