BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Vaniljekranse

Skrevet af Bente Bager
vaniljekranse
indeholder reklamelinks

Op til jul er vaniljekranse et must, og vi plejer at være flere om det. Jeg laver dejen, men når den skal gennem kødhakkeren, er ungerne med. De synes det ser sjovt ud, når de lange stjerne-strimler kommer ud af hullet 🙂 Jeg bruger min Ankarsrum Assistent* til opgaven, hvis du gerne vil se mere om, hvad den kan, har jeg lavet en samling af deres videoer her ❤

Husk at starte dagen før, så dejen er helt kold, når den skal gennem hakkeren. Så får man de flotte riller. Hvis dejen er for varm, smatter det hele lidt ud. Af samme grund tager jeg kun det stykke af dejen, jeg arbejder med, resten ligger på køl imens.

Portionen er forholdsvis stor, og hvis man ikke får bagt alle kranse den første dag, kan dejen godt ligge i køleskabet en uges tid, hvis den er pakket godt ind. Så kan man lave resten senere. Den rå dej og færdige kranse kan også fryses og senere tø op i køleskabet.

Kransene kan serveres alene eller som en del at et større fad som det herunder.

Vaniljekranse på julefad

Da jeg var barn, elskede jeg simpelthen at være med til at lave vaniljekranse. Vi var 4 børn, far og mor, så der har været gang i køkkenet. Far var som regel den, der kørte dejen igennem, og så tog vi imod og formede til kranse. Ja, eller hjerteformede kranse blev det også indimellem 😆

Det var nu ikke alle, der blev lige pæne dengang, for sådan nogle varme børnehænder kan godt smatte det lidt ud. Det var nu ikke så vigtigt, for vi har fået nogle skønne minder, og de smagte jo skønt uanset udseende 🙂

Vaniljekranse

Antal portioner Ca. 100 stk.

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 375 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 375 g koldt, fast smør
  • 100 g finthakkede, smuttede mandler
  • 1 æg

Sådan gør du

Dag 1:

  1.  Skrab vaniljekornene ud og fordel dem med et par spsk. af sukkeret.
  2. Hak vaniljestangen helt fint.
  3. Bland vaniljeblandingen og den hakkede vaniljestang med resten af sukkeret.
  4. Bland hvedemel og kartoffelmel i en ny skål.
  5.  Skær smørret i mindre stykker og fordel i melet med hænderne.
  6. Tilsæt vaniljesukkeret og mandler.
  7. Saml dejen med ægget.
  8. Sæt dejen på køl overdækket til næste dag. 

 Dag 2:

  1. Forbered kødhakkeren med kageplade og stjerne.
  2.           Tag et stykke af dejen, resten lægges på køl igen. Tag en ny portion dej efter behov, men vigtigt at den holdes kølig lige indtil den skal gennem maskinen, ellers er dejen ikke til at arbejde med.
  3.  Lad den mindre portion dej gå gennem maskinen.
  4. Skær stænger af ca. 9-10 cm og form til kranse, der lægges på bageplade med bagepapir.
  5. Bag kransene midt i ovnen 8-10 min ved 180° varmluft.
  6. Afkøles på rist til de er sprøde.
  7. Når de er helt afkølede, opbevares de i tætlukket kagedåse.

 TIPS:

  • For at få den sidste dej ud af maskinen, kan man køre et stykke bagepapir igennem. Stop maskinen når der ikke kommer mere dej ud, så er bagepapiret kommet helt igennem. 
  • Rå dej og færdige kranse kan fryses, optøs i køleskab.
  • Der kan være 25-30 stk på en bageplade, de flyder en smule ud ved bagning, så de skal sættes med lidt afstand. 
  • Bagepladen skal afkøles lidt efter den har været i ovnen, inden et nyt hold kranse lægges på.

 

 

Del296Pin71
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Saltmandler

Saltmandler

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR