At lave en vandbakkelse til bradepande er rigtig nemt, når man lige ved hvordan. Denne opskrift er til dig, der vil lave en hel bradepande til f.eks. en fødselsdag. Dejen er blød og lækker, og meget nem at få succes med, men den er ikke fast nok til at lave f.eks. en walesstang. Jeg laver sommetider en vandbakkelse til bradepande i stedet for fredags-snolder, og mange børn foretrækker faktisk friske bær fremfor slik, hvis de kunne vælge.
Den kan pyntes lige som du har lyst til. F.eks. med glasur, flødeskum, smeltet chokolade, friske bær, frugt eller slik.
Jeg synes det er fascinerende at se en vandbakkelse folde sig ud inde i ovnen. Hvis man ellers kan kalde det dét 😄. Nogle gange kan den svulme meget op og lave store “bølger”, men de falder lidt ned når den er færdigbagt. Det er vigtigt ikke at åbne døren til ovnen for tidligt, for så klapper vandbakkelsen helt sammen. Giv den minimum 20 minutter helt uforstyrret 😉
Vandbakkelse til bradepande
Ingredienser
- 3 dl vand
- 150 g smør eller margarine
- 150 g mel
- 6 æg (ca.310 g)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160° varmluft
- Kog vand og smør sammen i en gryde til smørret er smeltet
- Tilsæt melet og pisk dejen helt glat
- Tag gryden af varmen og lad den køle en smule, ca. 5 minutter.
- Rør æggene i ét ad gangen. Rør godt mellem hvert æg, så dejen hele tiden er glat
- Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag nu pladen i midten af ovnen, ca. 45 minutter. HUSK IKKE AT ÅBNE ovnen de først 20 minutter, det er meget vigtigt. Hvis du kan, så vent med at åbne til du gennem glasset kan se, den er ved at gå den rigtige farve, og den har bagt ca. 45 minutter.
Undervejs kan vandbakkelsen godt løfte sig op og lave et “bølget landskab”, det er helt normalt, og den skal nok falde lidt ned igen
- Lad den nu køle helt ned, inden den pyntes med glasur, flødeskum, smeltet chokolade, friske bær, frugt eller slik. Kun fantasien sætter grænser, og det kan også gøres helt simpelt som denne