Opskriften er fra min mands niece, der ikke helt husker oprindelsen. Jeg har siden set dem på Feminas hjemmeside, men hvem der kom først, ved jeg ikke. Småkagerne er specielle fordi der er rosmarin i, men de smager simpelthen så godt sammen med citronen, at man ikke tænker over at der er en krydderurt i også.
Når jeg laver dem, fryser jeg for det meste noget af dejen, hvor den er rullet i film som en pølse. Så kan man tage en lille del op og skære ud, hvis man har lyst til småkager en dag, eller hvis man får uventede gæster 🙂
Ingredienser
- 150 g smør
- 150 g lyst rørsukker
- 50 g flormelis
- 1 æg
- Skal af 2 usprøjtede citroner
- 1-2 stilke frisk rosmarin
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Blødgør smørret en smule og pisk det godt med rørsukker og flormelis til det bliver cremet, brug gerne elpisker.
- Pisk ægget i til massen er ensartet.
- Hak rosmarinen fint og riv skallen på citronerne fint.
- Sigt mel, bagepulver og salt sammen, og vend det i dejen sammen med rosmarin og citronskal.
- Drys lidt mel på bordet og tril dejen til 1 eller flere “pølser” med den diameter, som du vil have småkagestørrelsen skal være. Brug husholdningsfilm til hjælp til at rulle, så det ikke bliver så klistret, snør enderne af filmen sammen til sidst, og sæt “pølserne” på køl i mindst 2 timer, til de er hårde. Kan også fryses.
- Skær dejen i tynde skiver og læg dem på bagepapir i en bradepande. Bages øverst i ovnen ved 190° varmluft i ca. 10 min. De skal være en smule gyldne. Afkøl på rist til de bliver sprøde.