På en varm sommerdag er det super lækkert med en salat med jordbær og mozzarella. Den er forfriskende og utrolig let at lave.
Ved at bruge en “salatmix” fra supermarkedet kan du virkelig spare meget tid. Salaten skal bare lige skylles og tørres, så er den klar som den perfekte bund under de andre ingredienser.
Jordbærrene giver et sødligt modspil til den bløde mozzarella, mens avocado tilfører en fylde og cremet konsistens. Når pinjekernerne ristes kort på panden, bliver de sprøde og giver salaten lidt ekstra bid. Ingredienserne til en salat med jordbær og mozzarella kræver minimal forberedelse og kan anrettes direkte på et fad. Salaten tager ikke mere end et kvarter at lave, og den kan forberedes i god tid, hvis du undlader at skære avocadoen for tidligt. Jeg venter til lige inden serveringen, så beholder de den flotte grønne farve.
Balsamico glace kan godt undværes, men jeg synes den giver salaten et ekstra pift.
Den passer både til grillretter, fisk og kylling, men kan også spises alene som en let frokost, netop fordi avokadoen er så mættende. Farverne på salaten gør den dekorativ på bordet, og smagen er lige så god, som den ser ud. En nem opskrift, der hurtigt bliver en sommerfavorit.

Salat med jordbær og mozzarella
Ingredienser
- ca. 70 g blandet salat, f.eks. Salatmix fra Rema 1000
- 150 g mozzarella (1 pose minimozzarella)
- 1 bakke jordbær (400-500 g)
- 20-25 g pinjekerner
- 1 avokado
- 1 spsk citronsaft
- Balsamico glace (kan undlades eller balsamico eddike kan koges ind til en glace)
Sådan gør du
- Skyl salaten og lad den tørre
- Rens jordbærrene og skær dem i halve
- Rist pinjekernerne på en tør pande. Rør i dem hele tiden, så de ikke bliver sorte på nogen af siderne. Når de er lysebrune, så er de færdige.
Tag dem af varmen med det samme, og lad dem køle ned - Hæld væden fra mozzarellaen. Hvis den er hel, så skær den i tern
- Lige inden salaten skal anrettes og serveres, skær da avokadoen i tern og vend med citronsaften
ANRETNING:
- Fordel salaten jævnt i et fad
- Fordel jordbær og mozzarella ovenpå
- Fordel avokado og dryp med balsamico glacen
- Drys pinjekernerne over til sidst