De første æbler i haven er snart modne, og derfor har jeg nupset nogle til denne æbletærte. Mens æblerne stadig er lidt syrlige, er de helt perfekte til denne opskrift, for det syrlige passer perfekt sammen med det søde.
Jeg er ikke helt klar over, hvilken sort det er, for vores træ er podet med 4 forskellige sorter. Det er helt vildt, det kan lade sig gøre. På den måde har vi altså et 4-i-ét æbletræ, med æbler der modnes på forskelige tidspunkter. Det ser nu lidt sjovt ud, når der kun er æbler på én gren ad gangen 😆
Denne æbletærte er supernem og hurtig at lave, og børnene kan hjælpe til med både at plukke/samle æbler og skære dem ud bagefter. En rigtig hyggelig efterårsaktivitet, der samler familien.
Her får vi typisk flødeskum eller vaniljeis til tærten. Er du mere til det syrlige, kan du røre creme fraiche op med lidt vaniljesukker, det er også lækkert til. Tærten plejer vi at spise mens den er lun, eller lige varme den lidt, hvis jeg har lavet den på forhånd. Den kan sagtens spises kold, men det giver lige lidt ekstra at den er lun ❤
Opskriften til crumble-delen er rimelig all-round. Hvis du ikke har æbler på lager, så prøv med pærer, rabarber, eller bær, jeg er sikker på, det også er lækkert 😋
Lun æbletærte med crumble
Ingredienser
- 3-4 æbler
- 50 g smeltet smør
- 60 g brun farin
- 35 g hvedemel
- 25 g havregryn
- 25 g hakkede mandler eller nødder
- 0,25 tsk kanel
Sådan gør du
- Skræl æblerne og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i tern og læg dem i en smurt tærteform på ca. 22 cm. De må gerne fylde helt til kanten.
- Bland resten sammen og fordel henover æblerne. Mange af æblestykkerne vil stadig være synlige, og det er meningen.
- Bag i alm. ovn ved 200° ca. 40 min. til skorpen er sprød og æblerne bløde
TIP: Server den lun med kold piskefløde eller vaniljeis