BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Kanelgifler

Skrevet af Bente Bager
Kanelgifler

Vores søn elsker bare gifler, så vi har i længere tid købt dem fra Pågen når de var på tilbud. En dag havde jeg noget gær tilovers og besluttede mig for at prøve at lave dem, hvor svært kan det lige være? Svært nok, skulle det vise sig, for de hoppede og dansede rundt inde i ovnen. Jeg prøvede at lave nogle der stod alene, nogle i muffinform, men kønne blev de altså ikke, og de smagte mest som almindelige kanelsnegle.

Jeg holdt så en længere pause inden jeg prøvede igen. Denne gang med en ny taktik; ingen rulning af dej som ved snegle, istedet en foldning, så den blev mere “kantet”. Derefter et let, men bestemt tryk med en flad spatel inden de kom i ovnen, og så lykkedes det!

Jeg var helt euforisk fordi det lykkedes, så nu vil jeg dele den her 🙂

Kanelgifler

Antal portioner 12 stk

Ingredienser

  • DEJ:
  • 250 g hvedemel + ca. 25 g til udrulning
  • 15 g gær
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 æg + evt. til pensling
  • REMONCE:
  • 100 g smør
  • 1 spsk kanel
  • 3 spsk rørsukker
  • 1,5 spsk brun farin
  • 1 tsk hvedemel (kan udelades)

Sådan gør du

DEJ:

  1. Varm mælk og smør i en gryde.
  2. Lad det køle ned til lillefingervarmt og opløs gær i blandingen.
  3. Tilsæt krydderier, sukker og æg og bland godt sammen.
  4. Rør til sidst 250 g mel i. Vend dejen ud på bordet, og ælt yderligere 10-20 g ind i dejen, til den er smidig uden at klistre. Gem en lille smule af melet til udrulning.
  5. Form til en kugle og lad den hæve overdækket i 45 min. mens ovnen varmer op.

REMONCE:

  1. Blødgør smørret og bland det sammen med resten til en cremet masse.

FOLDNING:

  1. Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til et stort rektangel med størrelsen ca. 25×40 cm.
    Kanelgifler dej trin 1
  2.  Fordel remoncen på dejen.
    Kanelgifler dej trin 2
  3. Fold ca. 5 cm. på den lange side.
    Kanelgifler dej trin 3
  4. Fold igen og fortsæt til den er rullet helt til en aflang og kantet rulle.
    Kanelgifler dej trin 4
    Kanelgifler dej trin 5
    Kanelgifler dej trin 6
  5. Skær den ene ende af, og for-rids stykker á ca. 3 cm., så er de lettere at gøre ens i størrelsen.
    Kanelgifler dej trin 7
  6. Fordel de 12 pæne stykker med enderne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et let pres med en flad spatel for at undgå at de vælter under bagningen, og pensl dem med sammenpisket æg. 
    Kanelgifler dej trin 8
  7. Bag dem 13-15 min. ved 200°. Hvis nogle af dem alligevel er væltet lidt, så kan de rettes lidt op mellem 2 spatler mens de stadig er lune. Uanset form smager de forrygende ❤
    Kanelgifler færdige

 

 

Del296Pin68
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Glutenfri chokoladekage

Glutenfri chokoladekage

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR