Hvis man ikke har det store udvalg i huset, og gerne vil lave en hurtig og lækker smørcreme til muffins, så er denne helt perfekt. Man kan variere kakaoindholdet efter smag, på billedet her er der brugt 75 gram, og det mener jeg er maksimalt, mindre kan sagtens gøre det. Mængden passer til 12 muffins, hvis der er meget på hver som på billedet, så det kan sagtens række til flere, hvis der ikke skal så meget på.
Jeg brugte en ny slags tylle til de her for at prøve hvordan de var. Normalt bruger jeg nr. M1 fra Wilton, og den her er fra DeBuyer og meget større end de normale store tyller. Jeg vil prøve den til flødeboller og petit four eller kransekage, for det er godt nok nemt når hullet er større.
Jeg har brugt de gode chokolade muffins som bund, men man kan bruge hvilken som helst muffin tænker jeg 🙂
Hvis du en dag har en rest Nutella (hvem har det???), så kan du også lave den fantastiske Nutella frosting. Den er også super fin på muffins, både de mørke og lyse.
Kakaosmørcreme
Print opskriftIngredienser
- 500 g flormelis
- 50-75 g usødet kakao
- 200 g fast smør, blødgjort
- 1,25 dl lun mælk
- 3 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Det blødgjorte smør (ikke smeltet) røres godt sammen med flormelis, vaniljesukker og kakao.
- Pisk mælken i til det bliver en luftig masse, og smørcremen er klar til opsmøring eller sprøjtepose.