Har du også en masse græskarkød tilbage, når du har udhulet græskar med børnene op til Halloween? Det skal da ikke gå til spilde. Heldigvis kan man bage en græskarkage af det, og der er også nogle, der vasker og rister kernerne.
Pynten her er også ret let at lave, så børnene kan sagtens være med, når kagen skal pyntes. Det er også sjovt når de lige har lavet græskaret, måske kan de få det til at ligne 😊
Det græskarkød, jeg mener, er ikke det der trådede indmad, kernerne hænger fast i, men det faste kød. Vi skærer mange gange noget af det også, når vi udhuler. Så kan vi lettere lave huller til øjne mv.
Den kniv, jeg bruger, jeg faktisk beregnet til tomater, altså en lille takket kniv*. Den er simpelthen så fantastisk til formålet, at jeg finder den frem hver gang, vi skal lave dem.
Prøv at få så store stykker kød af ad gangen, så er det lettest at rive senere. Jeg bruger en foodprocessor* til det, men et almindeligt, groft rivejern kan også bruges. Hvis du ikke har helt så meget kød, kan du bare lave en mindre portion, men husk så at forkorte tiden i ovnen ❤
På denne her græskarkage har jeg skåret kanten af og afrundet mere. Det kan være lidt svært at få frostingen til at sidde fast på siden i et tykt lag. Der er det en god ide at starte fra neden og bygge op, medmindre du smører det ud som jeg har gjort. Det tager heller ikke så lang tid 😉 Jeg duppede med en sprøjtepose og lille stjernetyl (5-6 mm) rundt ved øjne, næse og mund, så var det lettest at få pænt. En større tylle kan sagtens bruges, men så kan det være lidt sværere at lave hjørnerne.
En mindre portion smørcreme lavet af 200 g flødeost, 400 g flormelis og 100 g smør kan lige akkurat række, men hvis du er bange for at lave for meget af det sorte, eller måske vil skære kagen over og have et lag af smørcreme imellem, vil jeg anbefale at lave den fulde portion som herunder. Hvis du har noget tilbage, kan du altid pynte lidt cupcakes 😜
Opskriften på cream cheese frosting alene, finder du her 😊
Græskarkage med cream cheese frosting
Ingredienser
- 5 dl groft revet græskarkød
- 100 g hakket mørk chokolade
- 3 æg
- 4 dl sukker
- 2,5 dl smagsneutral olie
- 1 dl mælk
- 450 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
- FROSTING:
- 250 g Philadelphia natural, ikke light
- 125 g fast smør, blødgjort
- 500 g flormelis
- Pastafarver, gul, rød og sort
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker skummende.
- Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål.
- Tilsæt skiftevis melblanding og olie til æggemassen til dejen er ensartet.
- Vend til sidst revet græskarkød, hakket chokolade og mælk i.
- Smør en stor springform (26 cm) og fordel dejen deri.
- Bages ca. 1 time og 10 min. ved 175° alm. ovn, når du stikker med et spyd, og der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
PYNT:
- Pisk flødeost, smør og flormelis til en lækker, ensartet creme.
- Tag en smule fra og bland med sort pastafarve. Der går en del farve til, for at den bliver sort, så tag ikke mere dej fra end nødvendigt.
- Farv resten af dejen med gul og en lille smule rød.
- Kom cremerne i sprøjteposer med en lille stjernetyl og læg på køl.
- Skær kanterne af kagen, hvis du vil pynte hele vejen ned.
(OBS, hvis du vil skære kagen over og have et lag smørcreme imellem, kan du gøre det her)
- Brug lidt smørcreme til at fylde huller og standse krummer.
- Marker hvor øjne og mund skal være, brug en kniv eller tandstik til at ridse streger på kagen, så er det lettere at se, hvor langt man er kommet.
- Lav små dupper rundt om øjne, næse og mund.
- Fordel resten af cremen i et lag på ca. 5 mm. og glat ud.
- Fyld ud med den sorte og glat ud.
TIP: Bag istedet i bradepande for en lavere kage, og bag da kun ca. 45-50 minutter.