BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Fuldkornsboller

De populære Mathiasboller

Skrevet af Bente Bager
Fuldkornsboller aka Mathiasboller
indeholder reklamelinks

De her fuldkornsboller hedder “Mathiasboller” herhjemme. Mathias er mindstemanden på 5 år, og han elsker disse boller. Tidligere har jeg skulle kamuflere fuldkorn i form af Hvid Hvede i de lyse boller, men ikke mere.

Mathias var selv med til at lave dem denne gang. Han er ved at blive god til det med at slå æg ud og smuldre gær. Det ender med at han overtager køkkenet sammen med sin søster, mor er stolt ❤

Han er meget fascineret af røremaskinen*. “Frk. Assistent”, som vi kalder den, er også en fantastisk hjælper i køkkenet, så det kan jeg godt forstå. Jeg er selv forundret over, hvordan den ved både små og store portioner får det hele med. Så længe de flydende dele kommer i først, oplever jeg ikke at skulle skrabe dej ned ad siderne, som man jo skal med mange andre maskiner. Jeg har skrevet mere om maskinen her.

Dejen kan godt virke en smule klistret, men kom ikke mere mel i, så bliver de tørre. Brug istedet lidt madolie til at smøre bordpladen og hænderne, så hænger dejen ikke fast. Jeg plejer at have et par spiseskefulde olie i en skål ved siden af. Så kan jeg hurtigt komme mere på hænderne, hvis det begynder at klistre.

Denne gang har jeg ikke penslet bollerne. Jeg bruger forskellig typer af pensling, alt efter om jeg bruger opskriften til, og hvad jeg lige har lyst til 😄 Det er faktisk sjældent jeg pensler fuldkornsboller, hvis jeg skulle, ville jeg nok vælge kaffe eller vand. Se evt. denne oversigt over 10 forskellige forslag, hvor forskellen er ret stor ❤

Fuldkornsboller

Antal portioner 12 store boller

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 75 g blødgjort smør, eller 3/4 dl oliemargarine
  • 400 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, først de flydende og bløde, hvis du bruger røremaskine.
  3. Ælt dejen glat, gerne 5-10 minutter på maskinen.
  4. Tag lidt olie på hænderne og form dejen til en kugle.
  5. Lad den hvile 10 minutter i skålen med et klæde over.
  6. Kom lidt madolie på hænder og bord, ælt dejen kort og form 12 boller á ca. 73 gram, placer på bagepapir med god afstand.
  7. Lad dem efterhæve ca. 45 minutter med viskestykke henover mens ovnen varmer op.
  8. Pensl evt. med vand eller kaffe, og bag ca. 10-12 minutter ved 200° varmluft.
  9. Lad dem køle af på rist.
    Fuldkornsboller mathiasboller
Del296Pin75
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Fudge konfektstykker

Fudge konfektstykker

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR