BenteBager.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links
Ingen resultater
Vis alle resultater
BenteBager.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater

Chokoladebrownie med hindbærskum

Skrevet af Bente Bager
chokoladebrownie med hindbærskum

Chokoladebrownie med hindbærskum smager simpelthen forrygende. Denne sammensætning med chokoladens fudgy sødme, og det syrlige hindbær er en sikker vinder. Uanset om det er til gæster, dine kolleger eller andet. (Kolleger bliver i øvrigt MEGET glade for den, skulle jeg hilse og sige) 😉

Brug en rigtig god chokolade for at få bedste smag frem i brownien. Jeg bruger som regel den belgiske Callebaut chokolade. Den mørke chokolade på 54,7% er rigtig fin at bruge til kager, og er ikke så bitter som f.eks. en 70% chokolade.

Chokoladebrownien er god alene, men her er den lige blevet toppet med skum og bær. Det gør den mere festlig og indbydende. Nemt og lækkert når der kommer gæster, eller bare fordi… 😉

Og så kan hindbærrene koges dagen før, hvis du gerne vil spare lidt tid på dagen.

Husk at en brownie godt må være lidt klæbrig i midten. Med det mener jeg at der gerne må hænge lidt dej ved, når du tjekker om den kagen har fået nok. Hvis der hænger en smule ved er den helt perfekt, men det skal heller ikke føles som om den er rå indeni. Hvis den får lidt for meget og er gennembagt, er den stadig lækker, men ikke helt så klæbrig som en brownie gerne må være.

Chokoladebrownie med hindbærskum

Ingredienser

  • 200 g saltet smør (f.eks. den almindelige Lurpak)
  • 200 g god, mørk chokolade 54-70%
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 100 g hasselnødder
  • Ca. 1/4 tsk salt
  • HINDBÆRSKUM:
  • 100 g frosne hindbær
  • 3-4 spsk sukker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2,5 dl piskefløde
  • PYNT:
  • 3-400 g bær. F.eks. jordbær, hindbær, brombær eller blåbær
  • Evt. en smule mynteblade til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175° alm. ovn
  2. Smelt smør ved lav/mellem varme og tag det af varmen
  3. Hak/bræk chokoladen i mindre stykker og hæld det i det smeltede smør. Rør rundt stille og roligt til chokoladen er smeltet. Sæt blandingen til side
  4. Pisk nu æg og sukker i en skål, til det bliver let og luftigt
  5. Sigt melet ned i æggemassen og rør forsigtigt sammen, til der lige akkurat ikke er flere melklumper i.
  6. Når chokoladesmørret er  kølet ned til lillefingervarmt (det må ikke være for varmt), så kan du hælde det ned i æggemassen. Rør forsigtigt rundt imens
  7. Hak nødderne groft, og rør dem stille rundt i dejen
  8. Smag dejen til med salt, det passer med ca. 1/4 tsk
  9. Beklæd en  springform str. 26-28 cm med bagepapir, Det sidder bedst fast, hvis formen er smurt lidt hist og pist
  10. Hæld nu dejen i formen og glat lidt ud
  11. Bages ca. 20-22 min. Prøv at stikke i den allerede efter 14-15 minutter, da ikke alle ovne er ens. Husk at der gerne må hænge en smule ved pinden, når du tjekker om den har fået nok
  12. Tag den ud af ovnen, og lad den køle ned inden du tager den ud af formen
    chokoladebrownie med hindbærskum

HINDBÆRSKUM:

  1. De frosne hindbær koges op med sukker og citron. Mos bærrene lidt sammen undervejs og lad det simre ca 8-10 minutter til det bliver en lidt tykkere masse.
    chokoladebrownie med hindbærskum
  2. Køl massen helt ned inden du fortsætter
  3. Kom hindbærmassen i en blender så den bliver mere cremet
    chokoladebrownie med hindbærskum
  4. Pisk fløden til en fast skum, og vend lidt af bær-mosen i lidt ad gangen. Hvis der er væske ved bærrene, så undgå at tage det med. (Det fortynder skummet)
  5. Fordel hindbærskummet på den afkølede brownie
  6. Pynt med rengjorte, skyllede bær og evt. lidt mynteblade som her. (Hvis der går noget tid inden gæsterne kommer, så vent med at komme bær på før lige inden de kommer, så de ikke væsker for meget i skummet)
    chokoladebrownie med hindbærskum
  7. Hold kagen på køl indtil servering.
  8. Snittet på denne ser sådan ud, og smagen er fantastisk ❤
    chokoladebrownie med hindbærskum
Del296Pin68
Bente Bager

Bente Bager

Næste indlæg
Blåbærtærte a la Lagkagehuset

Blåbærkage á la lagkagehuset

Ingen resultater
Vis alle resultater
Bente Bager

Bente Bager

Bagenørd

Hej og velkommen til BenteBager.dk
Jeg hedder Bente Bager og står bag denne blog om diverse bagværk og lækkerier. Jeg deler opskrifter, billeder og fremgangsmåder, og du er velkommen til at læse med ♥

Følg med ❤

Følg med ❤

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

Reklamelinks ❤

Naviger

  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

Seneste opskrifter

kransekagetårn bentebager.dk

Kransekagetårn

Vaniljekranse til sprøjtepose

Vaniljekranse til sprøjtepose

Ananaskage

Ananaskage

chokolanzapin

Chokolanzapin – en sjov gaveidé

Søg i kategorier

  • Alle opskrifter
  • Blog
  • Brød & boller
  • Cookies & småkager
  • Desserter
  • Drikkevarer
  • Drikkevarer
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Glutenfri
  • Is
  • Jul
  • Kager
  • Madopskrifter
  • Opskrifter
  • Smørcreme
  • Snacks
  • Sommer
  • Søde sager
  • Sukkerfri
  • Tilbehør

Søg i emner

boller brownie brun farin brød chokolade chokoladekage creme fraiche dessert Fastelavn fløde fondant frosting fuldkorn fuldkornshvedemel fødselsdag gær hasselnødder havregryn hvedebolle hvid chokolade jul kaffe kage kanel kokos kokosmel kransekage krymmel mandler marcipan mel mousse muffins nødder rørsukker småkage småkager smør smørcreme sommer sukker tapas uden mælk uden æg vanilje

© 2020 bentebager.dk

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Forside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Brød & boller
    • Cookies & småkager
    • Desserter
    • Fødselsdag
    • Glutenfri
    • Jul
    • Kager
    • Madopskrifter
    • Smørcreme
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Søde sager
    • Tilbehør
  • Blog
  • Om Bente Bager
  • Kontakt
  • Shopping links

© 2020 bentebager.dk

Ingen kage uden cookies ❤
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Cookie indstillingerJeg accepterer
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR