Æblenatchos, hvad er nu det for noget? Ja, jeg ved ikke, hvad man ellers kan kalde det 😅
Det er egentlig bare tynde æbleskiver, med lidt godt fra spisekammeret henover. Det må gerne være lidt nemt, hvis man skal have en lille snack eller en hurtig dessert, og det her er både nemt og hurtigt. Ja, og så er det jo heller ikke vildt usundt, det er jo (næsten) kun æbler 😜
Brug denne opskrift til at lade dig inspirere. Det kan godt være, dit depot af råvarer er anderledes, men her er der ingen regler. Jeg tænker alle frugter kan bruges, eller bær, alle slags chokolader, alle slags nødder mv. Gold chokoladen har en lille smule karamelsmag, hvilket er super lækkert, derfor bruger jeg den til denne opskrift.
Æblerne giver en smule “crunch” til retten, det kan jeg godt lide. En banan f.eks. vil gøre det meget anderledes i tekstur, og være mere blød. Det kan selvfølgelig være, du er mere til det. Der er som sagt ingen regler ❤
Hvis du er mere til desserter/kager med tilberedte æbler, kan jeg anbefale denne æbletærte med crumble.
Æblenatchos
Ingredienser
- 3-4 søde æbler
- 1 lille håndfuld nøddeflager (ca. 10 g)
- 50 g gold chokolade
- 10 g mælkechokolade
Sådan gør du
- Skær æblerne i både og fjern kernehuset, blomst og stilk
- Skær bådene i endnu smallere både og placer dem i det fad, du vil servere i. Find gerne en form, der passer med at de kan ligge med overlap som her:
- Smelt gold chokoladen og fordel henover æblerne. Gøres nemmest ved at komme chokoladen op i en sprøjtepose/kogepose, klippe hul i enden, og så fordele henover
- Hak mælkechokoladen groft, og fordel chokoladen og nøddeflagerne henover
Sådan kan det se ud når det kommer på en tallerken: